En Sıcak Konular

Hırka-i Şerif'e saygısızlığa tepki

18 Ağustos 2009 10:11 tsi
Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed'e (sas) ait hırkanın bakıma alındığı için bu Ramazan sergilenemeyeceği haberi tartışma konusu oldu.

Hırka-i Şerif'in himayecisi Gülay Köprülü'nün 20 yıl önce vekâlet vererek muhafazasını emanet ettiği Ali Fırat, Zaman'ın sorularını cevapladı. Hırkanın bakımını yapmak üzere 2002 yılında Dolmabahçe Sarayı'ndan tekstil uzmanı bir şahısla anlaşma yapıldığını söyleyen Fırat, kısa süre çalışan bu kişinin yıpranmış bölümleri onardığını söyledi. Çalışma usulünü uygun bulmayarak bir yıl sonra görevi bırakan bu şahısla ilgili 'yanlış ütü' iddialarını doğru bulmayan Fırat şunları kaydetti: "Köprülü ailesi işi ona vermemi istedi. Hırkanın tamiri ile ilgili o da bir anne ve kızdan yardım aldı. Çalışmalara ben de refakat ettim. Sadece pazar günleri çalışılıyordu. Tamirde de sadece aynı renkten iplik boyatıldı ve etekte cüzi bir yer yapıldı. O da aylar sürdü."

Deve yününden örülen hırkanın aradan geçen zaman içinde yıpranmasının normal olduğunu ifade eden Fırat, durumu Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ve Özel İdare'ye de duyuranın kendisi olduğunu söyledi. Hırka-i Şerif'in gelecek kuşaklara aktarılması için profesyonel bakıma ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Ali Fırat, "Durumu yetkililere ilettik. Üniversiteden profesör incelemelerde bulundu." diye konuştu.

Öte yandan Zaman'da yer alan haberden sonra Fatih Hırka-i Şerif Camii'ne gelen vatandaşlar, Peygamber Efendimiz Hazret-i Muhammed'in (sas) hırkasına yapılan bu saygısızlığa tepki gösterdi. Cami yetkililerine Hırka-i Şerif'in bu sene neden sergilenmediğini soran vatandaşlar, bir an önce konuyla ilgili ikna edici açıklama yapılmasını istedi. İstanbul İl Müftülüğü'nün de Hırka-i Şerif Camii'nde görev yapan din görevlileri hakkında soruşturma başlattığı öğrenildi. 



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,477 µs