UFO'ları ciddiye alın | " /> UFO'ları ciddiye alın | "/>

En Sıcak Konular

Komutan uyardı: UFO'ları ciddiye alın

18 Ağustos 2009 09:56 tsi
Komutan uyardı: UFO'ları ciddiye alın İngiltere Ulusal Arşivi’nden çıkan UFO belgeleri, hükümetin bu konuyu yıllardır ne kadar ciddiye aldığını da ortaya çıkardı.

Kayıtlarda, 27 Aralık 1980’de meydana gelen ve Rendlesham Ormanı Olayı olarak isimlendirilen UFO iddiaları geniş yer kaplıyor.

Beş yıl sonra aynı yerde ikinci bir UFO ihbarı yapıldı ve bu kez de havada uçan metalik gri bir obje görüldüğü söylendi. Bu kez UFO’yu gören, bölgedeki ABD hava üssünden Hava Yarbay Charles Halt oldu. Bunun üzerine endişeye kapılan Kuvvet Komutanı Lord Hill-Norton, Demir Lady Margaret Thatcher döneminin Savunma Bakanı Michael Heseltine’a bir mektup yazarak korkusunu dile getirdi. Norton, mektupta “Bu UFO ihbarlarını ciddiye almalıyız” dedi.

Komutanı korkutan ihbar, ayrıntılı bir tarif içeriyor ve UFO efsanelerindeki klişelere birebir uyuyor. İhbara göre, gökyüzünde önce parlak bir metalik gri ışık görüldü. Yaklaşan obje üçgen biçimindeydi ve yere 2 metre kala durdu. Bütün orman beyaz bir ışıkla aydınlandı. Üçgen objenin üstünde kırmızı, altında mavi ışıklar yanıyordu. Devriye gezen askerler objeye yaklaşınca, bir anda geri çekilip ormanın derinliklerinde kayboldu. Ertesi gün bölgede inceleme yapan uzmanlar yerde çökmelere rastladı ve bölgede radyasyon belirledi. Komutan Norton, bakana yolladığı mektupta bu açıklamalara da yer verdi.

Açılan belgelerde 1980 ve 1990’larda öne sürülen yaklaşık 800 UFO vakasıyla ilgili toplam 4 bin sayfalık bilgi yer alıyor. Britanya Savunma Bakanlığı, bilgi edinme hakkı ile ilgili yasalar çerçevesinde elindeki UFO bilgilerini son üç yıldır kademeli olarak kamuoyuna açıyor.

‘Limon-kafa bizi kaçıracaktı’

Açıklanan dosyalardaki UFO ihbarları çok çeşitli ve yaratıcı. Özellikle uzaylı filmlerinin revaçta olduğu 1980-1990 yılları arasında artan ihbarların birinde de, iki adam kendilerini “limon-kafalı uzaylının” kaçırmak istediğini iddia etmişti. İhbara göre, evlerinin üzerine gelen kırmızı ışıklı uzay gemisinden inen “limon-kafa” adamlara, “Sizi istiyoruz. Bizimle gelin” dedi. 1994’teki başka bir ihbara göre de, Glastonbury Müzik Festivali sırasında ‘gelen’ uzaylılar, festivalde çadır kuranlara yaklaşıp ışıklarıyla iletişim kurmaya çalıştı.

Hürriyet



Bu haber 923 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,862 µs