En Sıcak Konular

Atalay gazetecilerle birlikteydi

17 Ağustos 2009 22:30 tsi
Atalay gazetecilerle birlikteydi İçişleri Bakanı Atalay, yürüttüğü görüşme trafiği çerçevesinde gazetelerin köşe yazarlarıyla biraraya geldi. Basına kapalı yapılan görüşmenin perde arkasından notlar ve Atalay'ın açıklaması...

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın bir grup gazeteciyle İstanbul Ticaret Üniversitesi'ndeki yaptığı toplantıda Kürt sorunun çözümüne ilişkin başlatılan demokratik açılım ele alındı. 

İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından düzenlenen toplantıya katılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, medyanın önde gelen gazetecilerle biraraya gelerek Kürt sorununun çözümüne ilişkin başlatılan demokratik açılımları anlattı.

Toplantıya Mahmut Övür, Emre Aköz, Murat Belge, Mehmet Metiner, Avni Özgürel, Abdurrahman Dilipak, Bejan Matur, Nuray Mert, İbrahim Karagülle, Soli Özel gibi tanınmış köşe yazarları katıldı. Toplantıda İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sabri Orman da hazır bulundu.

BAKAN ATALAY'DAN İTİRAF!

Toplantıya fikir alışverişinde bulunmak için geldiğini söyleyen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, köşe yazarlarına hitaben, "demokratik açılımlarla ilgili bilgilerinizi almak istiyorum" dedi. Atalay, AK Parti ve hükümet olarak başlatılan çalışmalardan umutlu olduğunu söyledi. Şimdiye kadar başta siyasi partiler olmak üzere sivil toplum kuruluşlarıyla biraraya geldiklerini anlatan Atalay, kendilerinin en çok zorlandıkları görüşmelerin şehit ailesi yakınlarıyla yaptıkları toplantılar olduğunu belirtti.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Toplantıya katılan Kürt kökenli Taraf yazarı Orhan Miroğlu, bağımsızlık gibi bir fikri olmadığını ancak tanınmak istediklerini belirtti. Bir başka Taraf yazarı Murat Belge ise bu sürece herkesin katkı vermesi gerektiğini belirterek her türlü alanda diyoloğun geliştirilmesi gerektiğini anlattı.

İLK KEZ İRADE KONULUYOR

Toplantıda söz alan Sabah yazarı Mahmut Övür ise bu süreci çok önemsediğini belirterek, 86 yıldan bu yana ilk kez çözüm iradesinin ortaya konulmasın önemine değinerek, "İlk defa böyle bir tecrübe yaşıyoruz" dedi... 1970'li yıllarda bazı Kürt gruplarının bağımsızlık arayışında olduğunu hatırlatan Övür, ancak 90'lı yıllarda bu tür istekler marjinalleşip birlikte yaşama isteğinin daha önemsenir olduğunun altını çizdi.

SİYASET BELİRLEYİCİ OLACAK

Kürt açılımında ambargo koymanın süreci tıkalayacağını vurgulayan Övür, konuşmasında devamla şunları söyledi: "Bu sorunu siyaset çözecektir. Her partinin kendi içinde eğitim çalışmalarını yapması gerekiyor... "

ATALAY'IN AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "demokratik açılım" çalışmalarının "siyasi bir proje olmadığını" belirterek, "İnşallah hepimizin, çocuklarımızın daha güzel günler yaşaması için, korkusuz, endişesiz, terörsüz günler yaşamamız için yürüttüğümüz bir çalışmadır" dedi.

Bakan Atalay'ın "demokratik açılım" çalışmaları çerçevesinde İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde gazetecilerle bir araya geldiği ve yaklaşık 4 saat süren toplantı sona erdi.

Toplantının ardından üniversite çıkışında basın mensuplarının mikrofonlarını uzatmaları üzerine Bakan Atalay, "Gazeteci arkadaşlarımı hiç kırmak istemem. Zahmet edip burada bekliyorsunuz, ama girerken de söylemiştim. Bir açıklamam olmayacak" dedi.

Basın mensuplarının ısrarlı soruları üzerine, Bakan Atalay, gazetecileri dinlediğini ve zaten konuya ilişkin yazdıkları şeyler hakkında daha detaylı değerlendirmeler aldığını aktardı.

"Tabii benim yürüttüğüm şu çalışma benim için çok önemli" diyen Atalay, kendisi için çok yapıcı, çok faydalandığı bir toplantı olduğunu, toplantıda dinleyici olarak daha çok notlar aldığını söyledi.

Bakan Atalay, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz ben 'bu, kardeşlik ve huzur projesi' diyorum. Ülkemizin inşallah daha güzel günleri için yürüttüğümüz... Hep basınımızın desteğini istedik. Bunu sizlerden de istiyoruz. Bu, hepimiz için. Bu, siyasi bir proje değil. İnşallah hepimizin, çocuklarımızın daha güzel günler yaşaması için, korkusuz, endişesiz, terörsüz günler yaşamamız için yürüttüğümüz bir çalışmadır. Hepinizin desteğini bekliyoruz."

hurhaber-ajanslar



Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,527 µs