En Sıcak Konular

Ataköy TOKİ ihalesi iptal

17 Ağustos 2009 19:07 tsi
TOKİ, İstanbul'un Bakırköy ilçesi Ataköy sahilindeki, kamuoyunda tartışmalara neden olan arazilerin kiralama ve satışına ilişkin ihaleleri, iptal etti.

TOKİ'den yapılan, ''Arsa Satış ve Kiralama İhalesinin Durdurulması'' başlıklı yazılı açıklamada, ''19 Ağustos 2009'da, saat 15.00'te, Ankara'da Toplu Konut İdaresi Toplantı Salonu'nda yapılacağı duyurulan İstanbul'un Bakırköy ilçesi Zeytinlik Mahallesi Ataköy sahilinde bulunan 564 ada 158 (11 bin 950,72 metrekare), 161 (11 bin 950,72 metrekare) ve 162 (40 bin 729,66 metrekare) nolu parsellerin satış ihalesi ile aynı tarihte, aynı adreste saat 16.00'da yapılacağı duyurulan Ataköy sahilindeki 564 ada 160 (59 bin 799,89 metrekare) parselin kiralama ihalesinin durdurulduğu bildirildi.

Açıklamada, söz konusu arsa satış ve kiralama ihalesinin İstanbul 5. İdare Mahkemesinin 13 Ağustos 2009'da aldığı ''yürütmeyi durdurma kararı uyarınca durdurulduğu'' belirtildi.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ataköy sahil şeridindeki arazilerin ''kiralanması ve satışıyla sahilin halka kapatılacağı'' yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, ''Bu arazilerin 28 yıldır işgal altında olduğunu, hiç bir zaman halkın kullanımına açık olmadığını'' ifade etmişti.

Yörede oturanlar, söz konusu alanın yeşil alan olarak ilan edilmesini isterken, TOKİ Başkanı, gerekli yeşil alanı ayırdıklarını, kalan bölümün devlete gelir olarak değerlendirilmesini istediklerini söylemişti.



Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,212 µs