En Sıcak Konular

Türk öğrencilere karşı önyargılılar

17 Ağustos 2009 15:57 tsi
Almanya'da yapılan bir araştırma, Almanların çoğunun, ülkede yaşayan göçmen öğrencilerin yeterli çabayı harcamadıkları için okulda Alman gençlerden daha başarısız olduğunu düşündüğünü ortaya koydu.

Alman hükümeti tarafından yaptırılan araştırmanın sonuçlarını aktaran Focus dergisi, Alman halkının yüzde 61'inin, göçmen gençlerin okuldaki başarısızlıklarının yeteri kadar çaba harcamamaktan kaynaklandığına inandığını yazdı. Halkın yüzde 30'u buna inanmazken, yüzde 9'u da bu konuda görüşü olmadığını söyledi.

"Göçmenlerin Alman toplumuna iyi şekilde uyum sağlamaları için en gerekli şeyin Alman halkının hoşgörüsü olduğu" şeklindeki görüşe ise halkın yüzde 90'ı katıldı. Bunun o kadar önemli olmadığını savunanların oranı yüzde 9'da kaldı.

Alman halkının yaklaşık dörtte üçü, kendi yaşam tarzlarına ve yasalara saygı gösterdikleri takdirde yabancıların istedikleri şekilde yaşamalarından yana olduğunu belirtti. Bu görüşü savunanların başında Yeşiller seçmenlerinin yüzde 93'ü geliyor. Sosyal Demokrat Parti (SPD) seçmenlerinin yüzde 82'si, Hür Demokrat Parti (FDP) seçmenlerinin yüzde 80'i, Sol Parti seçmenlerinin yüzde 69'u, Birlik Partili (CDU/CSU) seçmenlerin de yüzde 66'sı da bu görüşü savunuyor. Buna karşın Alman halkının yüzde 17'si, göçmenlerin kendi yaşam tarzından vazgeçerek Almanların yaşam şekillerine göre yaşamasını istiyor. Bu görüşü savunanların başında da yüzde 27 ile Birlik Partili seçmenler geliyor. FDP seçmenlerinin yüzde 17'si, SPD ve Sol Parti seçmenlerinin yüzde 14'ü, Yeşiller Partisi seçmenlerinin de sadece yüzde 4'ü bu görüşte bulunuyor.

Bremen Üniversitesi, uyum araştırmacısı Stefan Luft, göçmen gençlerin başarısızlığı konusunda ailelerini de eleştirerek, ailelerin çocuklarından beklentilerinin çok fazla olduğunu, ancak kendilerinin çocukları için yeterli çaba harcamadığını savundu.

SPD federal meclis üyesi Lale Akgün de, çoğu Türk ailesinde sürekli olarak televizyonun açık olmasını ve çocuklara her zaman bilgisayar oyunları alınmasını eleştirdi.

"Deukische Generation" adlı derneğin genç kurucusu ve tıp öğrencisi olan Aylin Selçuk ise, 3. kuşak göçmenlerin bile Almanya'da kabul görmediğini belirterek, "Almanya'nın artık sadece sarışın ve mavi gözlü insanlardan oluşmadığının bilincine varılması gerektiğini" söyledi.

A.A.



Bu haber 678 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,953 µs