En Sıcak Konular

Bakan Aydın: Depremden önce tedbir almalı

17 Ağustos 2009 13:07 tsi
Devlet Bakanı Aydın, bir ülkenin gerekli önlemleri almadığı taktirde, ''depremden sonraki harcamalarının, o depreme gelinceye kadar alması gereken önlemler için yapacağı harcamadan çok daha fazla olacağını'' söyledi.

Mehmet Aydın, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi'nde ''Marmara depreminin 10. yılı'' başlıklı uluslararası sempozyumda yaptığı konuşmada, depremin insanlar için afet anlamına gelmesine karşın aslında doğal bir olay olduğunu söyledi.

Depremin kötü sonuçlarının, bilimsel ve teknolojik imkanlar ve desteklerle önlenebileceğini belirten Bakan Aydın, insanlara düşen görevin, depremin etkilerini azaltmak olduğunu dile getirerek, bunun en iyi örneğinin 10 yıl önce yaşanan Marmara depreminde görüldüğünü kaydetti.

Mehmet Aydın, depremin sadece fiziksel sonuçlarla sınırlı kalmadığını vurgulayarak, ''Depremin, psikolojik ve sosyolojik sonuçlarını önlemenin pek yolu yok. Öncelikle binalarımızı sağlam tutacağız. O konuda da ciddi sıkıntılarımız var. Genellikle büyüme ve genişleme yönünde bugüne kadar ciddi ihmallerimiz olmuştur'' dedi.

Devlet Bakanı Mehmet  Aydın, depremin politik ve ekonomik sonuçlarının da olduğuna işaret ederek, ''Gerekli tedbirler alınmazsa, bir ülkenin depremden sonra harcayacağı para, o depreme gelinceye kadar almak durumunda olduğu önlemler için harcayacağı paradan çok daha fazla olacaktır'' diye konuştu.

Aydın, ilgili bütün birimlerin her kademede iş birliği içinde çalışması durumunda, bugüne kadar yapılanlardan daha iyisinin yapılabildiğini söyledi.

İstanbul Vali Yardımcısı Hikmet Çakmak da, Marmara depreminden sonra alınan önlemler konusunda, durum, anlayış ve konseptin değiştiğini belirterek, hükümetin afet acil durumuyla ilgili kanun çıkardığını ve afet durum müdürlüklerini oluşturduğunu hatırlattı.

Çakmak, lojistikle ilgili alınan önlemlere dikkati çekerek, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesi içinde deprem hastanesinin yapıldığını, bu hastanenin de demir yolu ve kara yolu ulaşımına açık olduğunu bildirdi.

Altyapıya ilişkin çalışmaların gelecek günlerde tamamlanacağını dile getiren Çakmak, İstanbul'daki arama kurtarma görevlisi sayının 2 bine yükseldiğini kaydetti.

aa




Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,515 µs