En Sıcak Konular

Evcil'in iki fabrikasına el konuldu

0 0 0000 00:00 tsi
Erol Evcil'in devlete olan 400 milyon YTL'lik borcuna karşılık, İzmir ve Sivas'taki fabrikalarına el konuldu. Evcil borcunu ödemezse fabrikalar Hazine'ye geçecek. Dava AB'ye örnek...

'Bozuk Para Operasyonu' kapsamında tutuklanan ve devlete 400 milyon YTL borcu olduğu ileri sürülen Erol Evcil'in, borcuna karşılık İzmir ve Sivas'taki demir çelik fabrikalarına el konuldu. Evcil borcunu ödemezse, bu fabrikalar yasa gereği Hazine'ye devredilecek.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Savcılığı'nın yedi ay süren çalışması sonucu gerçekleştirilen 'Bozuk Para Operasyonu' ile Nesim Malki cinayetinin azmettiricisi Erol Evcil, gizli kasası olduğu ileri ürülen Nilüfer Turizm'in sahibi Hüseyin Kayapalı'nın da aralarında bulunduğu 200 kişi gözaltına alındı. Adliyeye çıkarılan sanıklardan 40'ı tutuklanırken, 160'ı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cezaevine konulan sanıklardan 20'si daha sonra kefaletle salıverildi.

48 milyon YTL aklandı

Yapılan araştırmada Erol Evcil'in 1999- 2006 yılları arasında en az 48 milyon YTL karapara akladığı gündeme geldi. Devam eden incelemede ise Evcil'in, aralarında dokuz yaşındaki çocuk ve yaşlılık maaşı alan kişilerin de bulunduğu 67 kişi üzerinden 118 milyon 519 bin YTL ve 33 milyon 816 bin dolar para transferi yaptığı belirlendi.

'Bozuk Para Operasyonu' kapsamında yapılan soruşturmada, Erol Evcil'in malvarlığı arasında para transferi yaptığı kişilerin hesaplarına kayıtlı 18 milyon YTL nakit para, 50 milyon YTL tutarında gayrimenkul ile İzmir'in Aliağa İlçesi'nde kurulu Erege Demir Çelik, Sivas'ta kurulu Sivas Demir Çelik Fabrikaları ile Nilüfer Turizm gibi çok sayıda şirketin bulunduğu belirlendi.
Buna karşın Erol Evcil'in devlete 400 milyon YTL'ye yakın borcu saptandı. Bu borçlara karşılık 6183 sayılı kamu alacaklarının tahsilini içeren kanun gereği, Evcil'in gizli patronu olduğu İzmir'deki Erege ve Sivas'taki Sivas Demir Çelik Fabrikaları'na resmen devlet tarafından el konuldu. Ödeme yapılmaması halinde, borcunu fazlasıyla karşılayacağı hesaplanan bu iki şirket Hazine'ye devredilecek.

AB'ye örnek gösterilecek
Bu arada Maliye Bakanlığı ve BDDK'nın, 'Bozuk Para Operasyonu'nu, Türkiye'nin karaparanın aklanmasında yaptığı mücadelede, Avrupa Birliği'ne (AB) örnek dava olarak gösterileceği belirtildi. Maliye Bakanlığı ve BDDK, soruşturmada düğmeye nasıl basıldığı, sanıkların ne şekilde çalıştıklarını ve çalışmaların nasıl çökertildiğini detaylarıyla raporlar halinde AB'nin ilgili organlarına sunacak.

Radikal
 



Bu haber 331 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,410 µs