En Sıcak Konular

Obama'ya tepkiler sertleşiyor

17 Ağustos 2009 11:11 tsi
Obama'ya tepkiler sertleşiyor
Sağlık reformuna direnişi kırmaya çalışan Obama'nın New Hampshire toplantısında silahlı vatandaşların tehdidi kaygı yarattı.

ABD Başkanı Barack Obama ekonomik krize karşı dev teşvik paketleri çıkarmasının ardından sağlık sistemini reforme etmek için kolları sıvayınca Cumhuriyetçi-muhafazakâr kampı ayaklandırırken, aşırı sağcı milislerin yükselişi ve silah alanların artması ilk siyah başkanın akıbetiyle ilgili kaygı yaratıyor. Obama’nın salı günü New Hampshire’de sağlık reformunu anlattığı toplantının yakınına bacağına 9 mm Smith&Wesson tabanca asarak gelen 36 yaşındaki William Kostric, silah haklarının ellerinden alınacağı komplo teorisiyle yatıp kalkan milyonlarca silah sahibi Amerikalının kahramanı haline geldi.
Üstelik Kostric’in elinde eski başkanlardan Thomas Jefferson’ın “Özgürlük ağacı zaman zaman vatanseverler ve zorba diktatörlerin kanıyla sulanmalı” sözüne atıfla “Özgürlük ağacını sulamanın vakti geldi” yazan pankart vardı. Ancak polis, eyaletin gevşek silah yasalarını ihlal etmediği ve pankartı özel mülkiyet alanında açtığı gerekçesiyle Kostric’e bir şey yapmadı. Sağlık reformu protestocularının açıkta göstermeden silah taşıma hakkını kullanır şekilde Demokratların tasarıyı tanıttığı toplantılara gitmeye çağırması da kaygıları artırıyor. Geçen hafta Maryland’daki toplantılarda ‘Obama’ya ölüm’, ‘Obama, Michelle ve iki salak çocuklarına ölüm’ pankartları açıldı.

Bedava tedaviye akın
Obama 300 milyon Amerikalının hiç sağlık güvencesi olmayan 47 milyonu dahil hepsini sağlık güvencesi altına almaya çalışırken, sigortasız 47 milyonun yüzde 85’i çalışan ailelerin üyeleri. Bu ortamda gönüllü doktor, diş doktoru ve hemşirelerin Los Angelas’at bir haftalığına açtığı klinikteki bedava muayene ve tedaviye akın var. Üçüncü Dünya ülkelerinde faal olan gönüllü tabipler (RAM), talep üzerine 1992’den beri eğildikleri ABD’de Üçüncü Dünya’dan manzaraların yaşandığını, işşiz ya da geliri özel sağlık sigortasına yetmeyen Amerikalıların yıllardır rahatsızlıklarını muayene ettirmediklerini, en basitinden dişlerinin durumlarının doktor yüzü görmemiş Amazon yerlilerinden farklı olmadığını anlattı. Klinikte iki günde 4 bin 304 diş çekildi. RAM, Amerikalı siyasileri ülkenin sağlık gerçeğiyle yüzleşmek için bir günlerini bu klinikte geçirmeye çağırdı.



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,756 µs