Alevilere çağrı | " /> Alevilere çağrı | "/>

En Sıcak Konular

Kamer Genç'ten Alevilere çağrı

17 Ağustos 2009 09:31 tsi
Kamer Genç'ten Alevilere çağrı


Uzun yıllardır yer aldığı siyaset arenasında renkli kişiliğiyle dikkat çeken Tunceli Bağımsız Milletvekilli Kamer Genç, çok ilginç bir çağrıda bulundu. Genç CHP'ye de sitemli olduğunu söyledi.

Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Aleviler'e seslenerek, ''Gücünüz varsa bir parti kurun, birleşin. Halkın karşısına gidin, oyunuzu alın'' dedi.
 
Genç, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde, Hacı Bektaş Veli'yi Anma Törenleri, Kültür ve Sanat Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ''Alevi-Bektaşi Toplumunun Siyasetten ve Siyasetçiden Beklentileri'' konulu panelde yaptığı konuşmada, Alevi ve Bektaşiler'in din derslerinin seçmeli hale getirilmesini istediklerini anımsatarak, din derslerinin, Anayasa'nın 24. Maddesine aykırı yapıldığını öne sürdü.

Alevi ve Bektaşiler'i parti kurmaya da davet eden Genç, şunları söyledi:

''Gücünüz varsa bir parti kurun, birleşin. Halkın karşısına gidin, oyunuzu alın. İnsanlara bakarken doğru bakmamız lazım. Laik Türkiye Cumhuriyeti devletinin felsefesini, ideolojisini değiştiren zihniyet iktidardayken onlarla uğraşmayıp da muhalefette olan kişilerle uğraşmamız bence sağlıklı bir davranış değil.

Devletin bütün kaynakları bunların elinde. Devletin televizyonları, basın, bunların propagandasını yapıyor. İhaleleri kendi yandaşları dışında kimseye vermiyorlar. Bugün Türkiye'de sermaye bunların eline geçti, biz hala oturmuşuz, Hacıbektaş'ta onların propagandasını yapıyoruz. Hacıbektaş, Aleviler'in Kabe'si. AKP 7 senedir iktidarda. Hangi yatırımı getirmiş, hangi sorunu çözmüş? Her tarafta üniversite açılıyor, burada Hacıbektaş Üniversitesi niye açılmasın.''

Genç, bir dinleyicinin, ''CHP'ye neden geçmiyorsunuz?'' sorusuna Genç, ''Bana kimseden bir davetiye gelmedi ki ben şuraya, buraya geçeyim. Mesele ben değilim'' yanıtını verdi. 

cihan



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,860 µs