sürpriz destek! | " /> sürpriz destek! | "/>

En Sıcak Konular

AK Parti hükümetine sürpriz destek!

17 Ağustos 2009 08:45 tsi
AK Parti hükümetine sürpriz destek! 

Demokratik açılım konusunda ne söyleyeceği en çok merak edilen isimlerden biri olan bu kuruluş bakın ne dedi?

Türk Ocakları'ndan hükümete tam destek...


Milliyetçi camianın saygın kuruluşu Türk Ocakları, Kürtmeselesinin çözümüyle ilgili ne söyleyeceği en fazla merak edilen sivil toplum örgütlerinden biri. 


Genel Başkan Nuri Gürgür, tavrını hükümetten yana ko-yuyor ve, "Sorunun çözümü elzemdir." diyor.

Demokratik açılım konusunda ne söyleyeceği en çok merak edilen isimlerden biri olan Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür, tavrını çözümden yana koydu. Ankara Ticaret Odası (ATO) meclis başkanlığı görevini de yürüten Gürgür, "Bu sorunun çözümü elzemdir." diyor ve CHP ile MHP'nin sürece mutlaka katkı yapması gerektiğini belirtiyor. Milliyetçi kesimin önde gelen isimlerinden Türk Ocakları Başkanı Gürgür, iki büyük partiye şu öneride bulunuyor: "Muhalefet, sorunu sadece iktidarın iradesine terk edemez. Her siyasî merkez, kendi projesini ortaya koymalı."

Projeye 'Kürt açılımı' denilmesinden rahatsız olan Nuri Gürgür, "Etnik ideoloji ilkelliktir, bağnazlıktır. Buna saplanıp kalmak manevî dünyamızı köreltir." uyarısında bulunurken, meseleye 'demokratikleşme' perspektifinden bakılması-nın daha doğru olacağını vurguluyor.

Türk Ocakları Başkanı Nuri Gürgür, meselenin hemen birkaç adımla hallolamayacağının farkında. Bu açıdan gerçekçi olunmasını istiyor. Bir örnek olarak da PKK'nın üst düzey yöneticilerini gösteriyor. Bunların niteliksiz insanlar olduğunu savunurken, "Barış ortamında şimdiki statülerini sürdüremezler. Dağda kral gibi yaşayanlar sıradan hayata razı olmaz." diye konuşuyor. Dolayısıyla çözüm sürecini baltalayabilecekleri uyarısını yapıyor. PKK'nın da basit bir silahlı terör örgütü olmadığına vurgu yaparken, "Milyarlarca dolarlık ekonomiye, yurtiçi, dışı organizasyona, belediyelere, giderek keskinleşen aidiyet şuuruna sahip belli bir tabana hükmeden bir örgütle karşı karşıyayız." diyor.

Gürgür, 'kırmızı çizgilerini' ise şöyle sıralıyor: "Türkiye'nin üniter yapısı ve Türkçenin hayatımızdaki yerinin zedelenmemesi lazım. Ortaöğrenimde resmi statüde Kürtçe yanlış, Türkiye'ye ihanet olur. Üniversitelerde ise Kürtçe seçmeli ders olarak müfredata konulabilir. Hatta 'Kürt Araştırma Enstitüsü' kurulabilir. Genel af gibi, PKK için hayati önem taşıyan hususlar, PKK silah bırakmadan ele alınmamalıdır."

Demokratik Toplum Partisi (DTP)'nin tavırlarını eleştiren Gürgür, "Öcalan'ın liderliğini tartışılmaz sayıp onun taleplerini her fırsatta açıklamak için yarıştıkları sürece özlediğimiz, beklediğimiz gerçek siyasi açılım tablosuna yardımcı olamazlar." görüşünü dile getiriyor.

Türk Ocakları Başkanı, demokratik standartların yükseltilmesi konusunda DTP'nin de yardımcı olmasını istiyor. Temel hak ve özgürlüklerin kullanılmasını destekliyor ama bunun siyasallaşmasına karşı. Kürt vatandaşların dillerini ve kültürlerini diledikleri ölçüde yaşamalarına bir itirazı yok. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin ağır eleştiriler getirdiği Kürtçe yer isimleri konusunda da halkın tercihlerine saygı duyulması gerektiğini savunuyor. Kürt vatandaşlara da şöyle sesleniyor: "Bu topraklarda bin yılda meydana gelen muhteşem bir medeniyet var. Musikisiyle, mimarisiyle, günlük yaşamıyla, insani ilişkileriyle bu medeniyet, kültür ortak malımızdır. Itri, Sinan, Fuzuli, Necip Fazıl, A.Hamdi Tanpınar, Kemal Tahir hepimizin ortak gurur kaynağıdır. Bu anlamda etnik köken farkı hiçbir önem taşımıyor. Irkçılık yapmak, ortak kültürü inkar olur." 

zaman



Bu haber 977 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,614 µs