En Sıcak Konular

Avukatı da Baykal'ı eleştirdi

17 Ağustos 2009 08:29 tsi
Avukatı da Baykal'ı eleştirdi Kürt meselesinin çözümü adına başlatılan 'demokratik açılım'a kapıları kapatan CHP lideri Deniz Baykal'a, parti içinden tepki gelmeye devam ediyor.

'Açılım konusunda çok tutucu'  
 
 
İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, eski sağ kolu Eşref Erdem ve eski 'A Takımı'ndan Zülfü Livaneli'nin ardından 15 yıllık avukatı Erbaşar Özsoy da Baykal'ı eleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin ikinci kez siyasî hayata atıldığı 1992 yılından başlayarak 15 sene partinin ve Baykal'ın avukatlığını yapan Özsoy, halen Parti Meclis (PM) üyesi. CHP'nin Kürt sorunu konusunda çok tutucu bir tavır sergilediğini savunan Özsoy, "Kürt sorunu- un varlığı kesinlikle inkâr edilemez. CHP ve Genel Başkan Deniz Baykal da bu kritik süreçte diyaloğa daha açık olmalıydı. Belki bu diyaloğa açık davranışlar genel başkan düzeyinde olmasa bile AK Parti'de olduğu gibi İçişleri Bakanı düzeyinde olması gerekirdi." görüşünü dile getiriyor. Özsoy, demokratik açılım için çok kritik haftaların yaşandığı bu dönemde, Baykal'ın her şeye kapı kapamasının bir anlamı olmadığını söylüyor.

Özsoy, öncelikle Kürt sorunuyla ilgili açılımların barışa yönelik olması gerektiğinin altını çiziyor. Daha sonra da Türkiye açısından hassas çizgilerin korunması gerektiğini vurguluyor. "Sorunun çözümü için bir yerlerden başlanması gerekiyordu." diyen CHP'li avukat, şöyle devam ediyor: "Hükümet ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu sorunun tüm yönlerini iyice çalışmışlar ki bu işe başladılar. Yani bu şekildeyse çok sevindirici adımlardır."

zaman



Bu haber 467 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,141 µs