En Sıcak Konular

Kanada'yı karıştıran 'ayı' vakası

16 Ağustos 2009 19:32 tsi
Kanada'nın Alberta eyaletinde şehre inen 12 ayı, halkın güvenliğini tehdit ettikleri gerekçesiyle görevliler tarafından öldürüldü.

Ancak ayıların öldürülmesi, hayvan hakları savunucularını ayağa kaldırdı, ülke karıştı. Kanadalıların çoğu yerel yönetimin kararıyla ayıların öldürülmesini "utanç verici" olarak nitelerken, eyalet yönetimi kendini savunmak için uğraş veriyor. Ancak tartışma yatışacağına iyice alevlendi.

Yiyecek için eyaletin kuzeydoğusundaki çöp toplama merkezlerine dadanan vahşi kara ayıların arazide kampları olan petrol işçileri ve çiftçilere saldırmaya başlaması, Doğal Hayatı Koruma görevlilerini harekete geçirdi.

Alberta eyalet yönetimi sözcüsü Darcy Whiteside, “Görevlilerimiz, gelen şikayetler üzerine bölgede hem inceleme yaptı, hem de tehlikeye maruz kalanlarla konuştu. Çok hoş olmasa da geçen hafta 12 kara ayı görevlilerimiz tarafından halkın güvenliği nedeniyle öldürüldü” dedi.

“Voice for Animals” isimli hayvan hakları savunucusu grup adına açıklama yapan Tove Reece ise “Hayvanlar, çöplüğe gelip karınlarını doyuruyorlar ve orada da duruyorlardı. Öldürmekten başka çözüm bulmak mümkünken, sorun en acımasız şekliyle çözülmek isteniyor. Bu, inanılmaz bir vahşettir” dedi.

Hayvan hakları savunucularının en güçlü argümanı ise şehirlerin ormanları yok etmesi, hayvanların yaşam alanlarının insanlar tarafından tecavüze uğraması yönünde...  Tove Reece bu konuda "İnsanlar her yere yayılıyor. Ormanlar yok ediliyor. Ormanlarda yaşayan hayvanlar bu yüzden gün geçtikçe azalıyor ve yok oluyor. Aslında onlar insanların yaşam alanına değil, insanlar onların yaşam alanına giriyor" dedi.

Vahşi ayılar, geçen hafta Alberta-British Colombia sınırındaki bir tatil köyünde 31 yaşındaki bir bisiklet sporcusunu pençeleyerek öldürmüşlerdi. Aynı bölgede iki hafta önce de parkta yürüyüş yapan 23 yaşındaki bir genç, bacaklarını ısıran kara ayının elinden ölü numarası yaparak kurtulmuştu.



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,927 µs