En Sıcak Konular

Kurtulmuş'dan 'Kürt açılımı' uyarısı

16 Ağustos 2009 19:12 tsi
Partisinin Kurul toplantısında konuşan SP lideri Kurtulmuş, Kürt açılımı olarak da adlandırılan 'demokratik açılım' konusunun siyasi ranta dönüştürülmemesi gerektiğini söyledi.

Saadet Partisi İstanbul İl Kongresi Kurul toplantısı, Akatlar'daki Cola Turka Arena Kapalı Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi. Genel Başkan Numan Kurtulmuş'un geç katıldığı toplantıda, partinin onursal başkanı Recai Kutan, eski Adalet Bakanlarından İsmail Müftüoğlu ve Şevket Kazan eski milletvekili Ahmet Cemil Tunç, Lütfü Kibiroğlu, Niyazi Paksoy, Saadet Partisi İstanbul delegeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Önceki dönem İstanbul İl Başkanlığı görevini yürüten Saadettin Karaduman, son genel seçimlerde alınan 3.2 oy oranı ile partililerini olumsuz etkilemediğini söyledi. Bazı teşkilat yöneticilerinin "Bu iş bitmiştir" dediğini belirten Karaduman, "Ya iki ay dinlenip partiyi kapatıp gitmek ya da yeni bir yol güzergahı seçmek gerekiyordu. Biz, kendi külümüzden tekrar var olmayı tercih ettik" dedi. Partinin il başkanlığına vekalet eden ve seçimlere tek aday olarak giren Erol Erdoğan ise 40 yıllık "Milli Görüş" mücadelesini aynı şekilde devam ettireceklerini söyledi. Karaduman'a bir de plaket veren Erdoğan, "Kendisinin halefi olmaya gayret göstereceğim" dedi.

Bir musibetin bin nasihatten daha iyi olduğunu belirten Onursal Genel Başkan Recai Kutan da, "Bu kadar avantajlı olduğumuz bir dönem olmadı. Seçim sonuçlarından sonra artık bizim nasihatlerimiz daha dikkatle dinleniyor. Mazlumlar ayağa kalkmadan zalimler diz çökmez. Artık ayağa kalkma zamanıdır." diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ise, partiye katılan 8 kişiye rozet taktıktan sonra yaptığı konuşmasında İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın koordinasyonunda yürütülen "Demokratik Açılım" konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin bu sorunla 30 yıldır mücadele ettiğini belirten Kurtulmuş, bir an önce köklü ve kalıcı bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Numan Kurtulmuş, "Bu sorunu ancak kardeşler topluluğu olduğumuzu anlayarak çözebiliriz. Hepimiz aynı medeniyetin evlatlarıyız. Kemsi ırkı yüzünden bir diğerinden üstün değildir" dedi. Çözüm için yapılan görüşmelerin gönüllü birlikteliği ile yapılması gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, dayatma görüşmelerle bir yere varılamayacağını söyledi.

Soruna sadece Türkiye olarak değil, büyük bir coğrafi perspektif olarak bakılması gerektiğinin altını çizen Genel Başkan Kurtulmuş, "Bu konuda kimi muhatap alacağız? Tabii ki 72 milyonu muhatap alacağız" diye konuştu. Kimsenin karnından konuşmaması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Kim ne söyleyecekse açık olarak, şeffaf bir şekilde söylesin. Bu sorun hükümetin sorunu değil, devletin sorunudur. Bu konudan kimse siyasi rant kazanmaya çalışmasın" şeklinde konuştu.

Konuşmasında AK Partinin Selçuklu ve Osmanlı'nın sesi olma vasfını tamamen yitirdiğini belirten Kurtulmuş, "Adalet ve Kalkınma Partisi, İMF'nin, Avrupa Birliği'nin, ABD ve ortaklarının sesi haline gelmiştir" dedi. Kurtulmuş, konuşmasının sonunda Ayasofya'nın cami olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu arada, Eski Adalet Bakanı Şevket Kazan, oylama için gereken divana başkan olarak seçildi. Siyasi hayatı boyuncu böylesi uzun bir gündem listesi görmediğini belirten Kazan, buna rağmen Onursal Genel Başkan Recai Kutan'a bu listede bir konuşma yazılmadığını belirterek listeye bunu madde olarak ekleyeceğini söyledi. Partiye yeni katılan bir üye, Fatih'in, İstanbul'u fethe hazırlanırken sancağı taşımak isteyen bir gençe "Senin daha bıyıkların bile terlememiş" dediğini hatırlatarak, "Delikanlı cebinden çıkardığı tarağı burnunun altındaki dudağına saplayarak 'Keramet bıyıktaysa padişahım buyrun size bıyık' demiştir. Hepimiz ulubatlı Hasan gibi bayrağı surlara dikmek için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Bu konuşmanın ardından Kazan, "Yapılan konuşma oldukça hararetliydi ancak düzeltmek isterim ki dudağına tarak saplayan Ulubatlı Hasan değil, Genç Osman'dır, hatırlatmak isterim" diyerek düzeltme yaptı. Daha sonra oylamaya geçildi.



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,810 µs