En Sıcak Konular

Yağmur duasına anında cevap geldi

0 0 0000 00:00 tsi
YAĞMUR yağmaması nedeniyle ürünleri kuruyup perişan olan Çukurovalı üreticilerin çıktıkları yağmur duası sırasında yağmur yağmaya başladı. Sağanak altında ıslanan üreticiler bu kez, “Allahım verdiğin yağmura şükürler olsun'' diyerek dua etti.

       Yüreğir İlçesi’ndeki Buruk Beldesi’ne bağlı Kılıçlı, Kızılkaş, Dedeler, Yarımca köyleri ile çevre beldelerden İncirlik ve Kürkçülerden kadınlı erkekli yaklaşık bin 500 kişi yağmur duasına çıktı. Yağmur duası öncesi bir boğa ile bir koç kurban edildi. Etler kazanlarda kavurma yapılıp yenildi.
      Buruk İlköğretim Okulu’nun futbol sahasında yapılan yağmur duasını, Yüreğir İlçe Müftüsü Lütfü Eker ile belde ve köylerin imamları yaptırdı. Erkekler ve çocuklar futbol sahasında, kadınlar da okul bahçesinde saf tuttu. Öğle namazının kılınmasının ardından yağmur yağması için namaz kılınırken, aniden sağanak şekilde yağmur yağmaya başladı. Bazı üreticiler, yağmurdan korunmak için yanlarında getirdikleri şemsiyeleri açarak duaya devam etti. Çok sayıda üretici ise yağmur altında sırılsıklam oldu.
      Yağmurun hızlanarak devam etmesi üzerine Yüreğir İlçe Müftüsü Eker, “Allahım, bizleri sevindirdin sana hamdolsun. Yerdeki bütün mahlukatı sevindirdin. Bütün yeşil ve kurumuş olanları sevindirdin. Nesillerimizi, yavrularımızı bizleri aç ve susuz bırakma'' dedi.
      Üreticiler, kıldıkları namazın ardından yaptıkları duaların kabul olması üzerine, “Allahım bir daha bize kuraklıkla terbiye etme'' diyerek birbirlerine sarıldı.

Milliyet
     



Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,693 µs