En Sıcak Konular

Vali Güler: Depremi önleyemeyiz, ancak önlem alabiliriz

16 Ağustos 2009 14:31 tsi
İstanbul Valisi Muammer Güler, ''depremin, afetlerin önlenemeyeceğini, ancak önlem alabileceklerini'' söyledi.

İstanbul Valiliği'nin toplumu afetlere karşı bilinçlendirmeyi amaçlayan ''Güvenli Yaşam Gönüllüsü'' eğitim kampanyasının tanıtımı dolayısıyla Taksim Meydanı'nda Vali Güler'in katılımıyla bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Güler, yarın Marmara Depremi'nin 10. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, ülkenin birçok yöresinde anma törenleri yapılacağını, ancak en güzel anmanın tedbir almayla ilgili olduğunu düşündüklerini ifade etti. Güler, ''Depremi, afetleri önleyemeyiz, ancak önlem alabiliriz. Önlem almak için iyi bir eğitim görmek gerekiyor. Bu yılki sloganımız 'güvenli yaşam gönüllüleri arasına katılın, bir adım atın, eğitim alın.' Marmara depreminde yaşadığımız acıların bir çoğu ilk 72 saatte belki insanlarımızın eğitimli olmayışından kaynaklandı'' diye konuştu.

Çok büyük bir eğitim atağı başlattıklarını ifade eden Güler, 12 Kasım'da 3,5 milyon kitabın öğrencilerin elinde olacağını, ''Güvenli Yaşam Gönüllüsü'' olmak isteyenlerin de ''www.guvenliyasam.org'' sitesine kayıt yaptırıp eğitileceğini ve kendilerine eğitim materyalleri gönderileceğini bildirdi.

Konuşmasında herkesi ''Güvenli Yaşam Gönüllüsü'' olmaya, eğitim almaya davet eden Güler, İstanbul'un birçok yerinde bu eğitimlerin verildiğini, insanların eğitimli olmasından öte, evlerin, okulların ve iş yerlerinin güçlendirilmesinin de yapılması gerekenler arasında bulunduğunu kaydetti.

Güler, ''En önce biz depreme hazırlıklı mıyız? Onu sağlamaya çalışıyoruz. 17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle anıyoruz. Tabi acıları dindirmek kolay değil. O acıların bir daha yaşanmaması için yapmamız gereken çok şeyler var. Yara sarmak önemli ama yara sarmadan önce kurtarmayı öğrenmek önemli. Bir saatlik eğitim, bir ömrü kurtaracak eğitim... Mutlaka bilinçli olmalıyız'' diye konuştu.

Etkinliğe katılan sanatçılar da yaptıkları konuşmalarda, ''Güvenli Yaşam Gönüllüsü'' eğitim kampanyasını desteklediklerini dile getirdiler.
 
aa



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,044 µs