En Sıcak Konular

Bu müzede sergilenenler canlı!

0 0 0000 00:00 tsi
Bu müzede sergilenenler canlı! İstanbul’un çok ilginç bir müzesi var; çünkü içindekilerin hepsi canlı... Üstelik bu müzede uzun uzun vakit geçirebiliyor, gördüğünüz güzelliklerle yenileniyorsunuz. Canlı müzenin detayları için tıklayın.

Arboretum kelimesini daha önce hiç duydunuz mu, bilmiyorum. Arboretum, bir çeşit canlı ağaç ve bitki müzesi. Bilimsel araştırma ve gözlem amacıyla kuruluyor. İçindeki ağaçlar ve diğer bitkiler belli bir düzenle ve uzun zaman içinde büyütülüyor.  

Arboretumlar, ilk ve orta öğretimden üniversite düzeyine kadar tüm öğrencilere ve çevre halkına otsu ve odunsu bitkiler hakkında bilgi vermek, onları yetişme alanlarında tanıtmak, çevre koruma bilincinin gelişmesine katkıda bulunmak için kuruluyor. Bunun yanında, dünyanın dört bir tarafındaki eksotik ve endemik bitkileri iklimin müsaade ettiği oranda bir araya toplayarak uzun ve pahalı seyahatlere gerek kalmadan insanlara tanıtmak ve bunların içinden süsleme değeri olanları seçme imkanı sağlamak, nesli kaybolma tehlikesi altında bulunanları koruma altına almak, yabancı orijinli türlerin ülkemize uygunluğu konusunda çalışmalar yapmak da görevleri arasında.

Bu canlı müzelerden biri de İstanbul’daki Atatürk Arboretumu. Burası, İ.Ü. Orman Fakültesi ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere ilgili diğer kuruluşların ve öğretim üyesi, öğrenci, orman mühendisi ve peyzaj mimarı kişilerin bilimsel araştırmalarında canlı bir laboratuar olarak kullanılıyor. Doğa severler gezebiliyor.

Nasıl ziyaret edilir?

Atatürk Arboretumu hafta içinde ziyarete açık. Hafta sonları da ziyaret edebilmek için yıllık bir giriş kartı sahibi olmak gerekiyor. Grup ziyaretleri ücretli ve önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Randevu almak için 0(212) 226 19 29 numaralı telefonu arayabilir veya arboretum@istanbul.edu.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Atatürk Arboretumu, Sarıyer ilçesinde bulunan floristik zenginliğiyle birçok yerli ve yabancı botanikçinin ilgisini çekmiş bulunan ünlü Belgrad Ormanı'nın güneydoğusunda 345 hektarlık bir orman parçası üzerinde kurulu.

iyibilgi.com



Bu haber 1,669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,441 µs