önce Ankara okuyacak | " /> önce Ankara okuyacak | "/>

En Sıcak Konular

Yol haritasını önce Ankara okuyacak

15 Ağustos 2009 13:53 tsi
Yol haritasını önce Ankara okuyacak Eruh baskınının yıldönümü olan 15 Ağustos’ta açıklanacağı iddia edilen ve uzun süredir tartışılan “yol haritası” için dün gözler İmralı’daydı. Ancak yol haritasının önce Ankara’da inceleneceği, sakınca görülmezse açıklanacağı

Eruh ve Şemdinli baskınlarından 25 yıl sonra, bugün tüm gözler İmralı’dan gelecek mesaja çevrilmişti. DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik’de öğle saatlerinde VATAN’a, çatışmalı dönemin Eruh’da başlaması nedeniyle Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan gelecek mesajının Eruh’ta açıklanacağını söyledi. Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından İrfan Dündar ise Öcalan’ın avukatları ile görüşmesinin sürdüğü saatlerde İmralı’dan gelecek mesajın açıklanma yerinin de Öcalan tarafından belirleneceğini söylemişti.

İmralı’ya giden Öcalan’ın avukatlarının dönüşü gün boyunca merakla beklendi. Avukatlar, saat 09.30’da gittikleri İmralı’dan akşam saat 19.30’da döndüler.

Yol haritasını önce Ankara inceleyecek
Gazetecilerin merakla bekledikleri avukatlar, Abdullah Öcalan’ın yol haritasının yazımını henüz tamamlamadığı açıklamasını yaptı. Yol haritasını üç gün sonra alabileceklerini belirten avukatların Çarşamba veya Cuma günü hava muhalefeti olmadığı takdirde İmralı’ya giderek yol haritasını teslim almaları ve Öcalan’ın kararına bağlı olarak hangi tarihte ve nerede açıklanacağını duyurmaları bekleniyor. Ancak avukatların “yazımı bitmedi” dedikleri yol haritasının tamamlanmasının ardından önce devletin ilgili birimleri tarafından incelenmesi ve uygun bulunduğu takdirde avukatlara teslim edilmesine izin verilmesi bekleniyor. Bu sürecin kaç günde tamamlanabileceği konusunda bir netlik bulunmuyor.

’Bugün Eruh’ta açıklanacak’ denilmişti
Öcalan’ın barışa dönük yol haritasının ne zaman ve nerede açıklanacağının da henüz netleşmediği belirtiliyor. Tarihin, yol haritasının açıklanmasının uygun bulunmasından sonra kesinleşeceği ifade edilirken, açıklamanın nerede ve kim tarafından yapılacağı konusunda da İmralı’dan gelecek mesajın belirleyeceği olacağı kaydediliyor.


1984 yılında gerçekleşen Eruh baskınının yıldönümü nedeniyle bugün için planlanan yol haritası açıklamasının Eruh’ta yapılması bekleniyordu.


DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik VATAN’a, çatışmalı dönemin Eruh’da başlaması nedeniyle Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan gelecek mesajının Eruh’ta açıklanacağını söyledi.

Özçelik, yol haritasının haftaya kaldığı belli olmadan önce VATAN’a yaptığı açıklamada, DTP Genel BAşkanı Ahmet Türk’ün özel bir programı nedeniyle gelemeyeceği Eruh’a, DTP Eş Başkanı Emine Ayna ve diğer DTP’li milletvekillerinin bugün öğle saatlerinde ulaşacaklarını bildirdi. Özçelik, “Çatışmalı dönem Siirt Eruh’ta başlamıştı. Bu nedenle Sayın Öcalan’ın mesajının buradan verilmesi çok önemli” dedi.


Özçelik, Öcalan’ın açıklaması nedeniyle, il, ilçe ve belde başkanlarının da Eruh’a geldiklerini ifade etti. Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından İrfan Dündar ise avukatların İmralı’da Öcalan ile görüşmede oldukları saatlerde VATAN’a, “Sayın Öcalan’dan gelecek açıklamanın içeriğini bilmiyoruz. Ancak açıklanacak yer de Sayın Öcalan tarafından belirlenecek. Yani arkadaşlar döndükten sonra açıklama olup olmayacağını, ya da yerine ilişkin detayları öğreneceğiz” dedi.
Ancak İmralı’ya giden Öcalan’ın avukatların yol haritasının haftaya kaldığını söylemesinden sonra açıklamanın nerede yapılacağı ile birlikte ne zaman yapılacağı da belirsizliğe büründü.



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,074 µs