En Sıcak Konular

Güler: Garipoğlu'nun bırakıldığını sanmıyorum

14 Ağustos 2009 22:16 tsi
İstanbul Valisi Güler, Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun yakalanıp bırakıldığı iddialarını doğru olmadığını söyledi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, "Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun yakalanıp serbest bırakıldığı iddialarının incelenmesi iyi ama ben böyle bir şeye ihtimal vermiyorum" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Münevver Karabulut cinayeti zanlısı Cem Garipoğlu'nun yakalanıp serbest bırakıldığı iddiası üzerine soruşturma başlattı. İddia sahibi, Münevver'in annesi Nagihan Karabulut ifade için savcılığa çağırıldı.

Nagihan Karabulut'un gazetelere yansıyan "Cem Garipoğlu'nu olay günü yakaladılar, serbest bıraktılar. Milyon dolarlar havada uçuşuyor" şeklindeki iddiasını ihbar kabul eden istanbul cumhuriyet başsavcılığı resen soruşturma başlattı.

Vali Muammer Güler, İstanbul Valiliği'nde ''Nagihan Karabulut'un bazı iddiaları oldu. Savcılık bununla ilgili soruşturma başlattı'' diyen bir basın mensubunu yanıtlarken, Nagihan Karabulut'un iddiaları karşısında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının harekete geçmesinin normal olduğunu belirtti.

Bu konunun araştırılacağını, çünkü artık çok dillendirildiğini ifade eden Güler, ''Ben böyle bir iddianın mutlaka adli merciler tarafından soruşturulması yapılarak sonucunun kamuoyuyla paylaşılmasını ve bundan sonra artık bu konu üzerinde ona göre konuşulması gerektiğini düşünüyorum'' dedi. Güler, zanlıyı arama çalışmalarının devam ettiğini, kendilerini ilgilendiren konunun da bu olduğunu dile getirdi.

İddialar karşısında artık bir şey söylemeyeceğini belirten Güler, şöyle konuştu:

''O konuda artık hiçbir şey söylemem. Çünkü o konu artık karşılıklı bir itham haline dönüştü ve bir kere dile getiriliş tarzı hiç hoş değil. Cumhuriyet Başsavcılığının bu konuyu inceliyor olmasından da memnuniyet duydum. Çünkü varsa bir sorumlu gereği yapılır, ama yoksa da hiç kimse öyle durup dururken bu tür iddiaları da artık dile getiremez. Bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığının vereceği karar herkes için bağlayıcılığı olan bir karar olacaktır. Kimse de böyle ulu orta bir başka kurumu, bir başka kişiyi itham etmek durumunda kalmaz.

Ama öyle bir şey varsa da herkes tabii karşısında olur. Ama ben böyle bir şeye asla ve asla ihtimal vermiyorum. Böyle bir şeyi düşünmek bile şahsen benim için normal değil. Çünkü Türk emniyet teşkilatı orada olaya en kısa zamanda vaziyet etmiş, en kısa sürede bütün delilere ulaşmış, faili tespit etmiştir. Failin yakalanması konusu ayrı bir konudur, ama böyle bir iddianın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ele alınıp sonuca bağlanmasında da fayda var.''

ajanslar



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,530 µs