En Sıcak Konular

Hollanda'da bir Türk daha öldürüldü

14 Ağustos 2009 18:00 tsi
Hollanda'daki Türk işkadını Arzu Erbaş Çakmakçı'nın öldürülmesi ardından başkent Amsterdam'ın Geuzenveld semtinde bir Türk işadamının da öldürüldüğü ortaya çıktı.

Ufuk Kayakuşu (30) adlı işadamı, evinde bıçaklı saldırı sonucu öldürüldü. Amsterdam polisi önceki gün meydana gelen olayla ilgili yaptığı açıklamada, Kayakuşu'nun evinde bıçaklı saldırı sonucu öldürüldüğünü açıkladı. Konu ile ilgili ailesini sorguya aldıklarını belirten Amsterdam polisi cinayet ile ilgili olarak otopsi çalışmaların sürdüğünü, ailenin henüz Türkiye'den yeni geldiğini bu amaçla otopsinin uzun süreceğini belirtti. Polis, olayla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Bu arada aynı semtte ikinci defa bir Türkün bıçakla öldürülmesi vatandaşlar tarafından tepki çekti. Polis bu iki cinayetin sanıklar ile ilgili henüz bir bilgi vermiyor.

Kayakuşu'nun komşusu Kemal Akyol, öldürülen şahsı "6 yıldır tanıdığını" ve Kayakuşu'nun "kendi halinde efendi, dürüst, işinde-gücünde ve ailesine bağlı bir işadamı" olduğunu söyledi. Akyol, "Arkadaşı uzun zamandan bugüne değin tanıyorum. Çok iyi bir insandı. İşinden evine evinden işine giden biri idi. Yaramaz biri değildi. Komşuları ile alakası da çok iyi idi. Kendisi izinde idi. Hanımı ve 3 çocuğu da izinde idi. Hanımından önce araba ile izinden geldi. Eşinin izinden geldikten sonra bir iki saat sonra bu olay oldu. Eve geldiklerinde bıçakla öldürülmüş olarak bulundu. Herhangi birileri ile sorunu yoktu. Kendinsin işyeri vardı. Cam temizlik firması vardı. Biz de ambulans olay yerine geldiğini oraya gittik. Fakat burada şunu belirtmek isterim polis olay yerine 30 dakika geç geldi. Oysa polis karakolu bulunduğumuz caddeye 300 metre mesafede bulunuyor. Bağırsak polis duyardı. Maalesef polisler yabancılara arasında bu tür vakalara biraz duyarsız kalıyor. Buradaki Türk toplumu olarak biraz sahipsiz ve dağınık bir toplumuz. İki gün ara ile cinayet oldu. İki tane başarılı işadamımız öldürüldü. Bunların aydınlatılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Öldürülen işadamı Ufuk Kayakuşu'nun akrabası Duran Olgun da, "Ufuk doğma büyümü Amsterdamlı idi. Kendisi cam temizleme firması vardı. İzinden yeni gelmişti. Eşi uçakla kendisi araba ile Türkiye'den izinden gelmişti. 3 çocuğu vardı. 2-6 ve 9 yaşlarında idi. Olayın neden olduğunu tam bilmiyoruz. Evinde bıçakla öldürülmüş. Polis bize bilgi vermiyor. Şu anda onlardan gelecek bilgiyi bekliyoruz. Kendisi efendi işinde olan biri idi. Düşmanı falanda yoktu. Aile sorunu da yoktu. Biz de çok şaşkınız. Çok üzgünüz. Annesi ve babası da yeni duydular. Cenazeyi almak istiyoruz polis vermiyor. Şu an hala polis kontrolünde morgta bulunuyor. Otopsi yapılıyor. Otopsinin ardından haftaya bize verileceği yönünde bilgi geldi. Cenazeyi aldığımızda namazın ardından Nevşehir iline bağlı Gülşehir ilçesine bağlı Eğrikuyu Köyü'nde toprağa vereceğiz." dedi.

EŞİNİ KAYBEDEN KADIN, 3 SAAT SORGULANMIŞ

Kayakuşu'nun arkadaşı Fırat Yılmaz da, "Bu polisin olaya geç müdahalesi doğru. Aile perişan bir şekilde kalp hastası olan eşini zorla karakola götürdüler. 3 saat süre ile eşini sorguladılar. Boş yere yaptılar. Çünkü eşi Türkiye'den henüz yeni geldiğinde bu olay olmuştu. Ufuk dürüst bir idi. Neden olduğunu bilmiyoruz. Çok iyi bir idi. Çalıştığı işyerini biliyorum. Bu konuda bilgim yok. Bir insan 3 çocuğu yetim bırakıp bunu nasıl yapabildiler. Evinde oturma odasında hunharca bıçaklanarak öldürüldü. Evinde zorlama olmadan öldürüp evin kapısını çekip gitmiş. Haftaya Pazartesi cenaze verilecek. Bu durum bizim dinimize uymuyor. Ama biz yabancı devlette bu tür sıkıntılar yaşıyoruz."

CİHAN 



Bu haber 621 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,240 µs