satıyor | " /> satıyor | "/>

En Sıcak Konular

Sabancı Toyota'yı satıyor

14 Ağustos 2009 17:47 tsi
Sabancı Toyota'yı satıyor Sabancı Holding, Toyota Motor Europe ve Mitsui ile ortak olduğu Toyotasa'daki yüzde 64,99 oranındaki hissesini, ALJ'ye bağlı ALJ Lubnatsi Pazarlama ve Satış A.Ş.'ye satma kararı aldı

Sabancı Holding'den yapılan yazılı açıklamada, yapılması öngörülen satış işleminin tutarının 84 milyon 986 bin 923 dolar olacağı belirtilerek, hisse devir işlemlerinin gerekli izin süreçlerinin tamamlanmasının ardından gerçekleşeceği kaydedildi.

Verilen bilgiye göre, hisse devir sürecinin tamamlanmasının ardından yeni şirketin ana hissedarı ALJ Lubnatsi olurken, şirketin yüzde 25'i Toyota Motor Europe'a, yüzde 10'u ise Mitsui&Co.'ya ait olacak.

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Ahmet Dördüncü, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Sabancı Holding olarak tüm faaliyetlerinde paydaşlarına değer yaratmayı hedeflediklerini ve oluşan iş fırsatlarını da bu anlayış çerçevesinde değerlendirdiklerini belirtti.

Daha önce üretim faaliyetlerini devrederken olduğu gibi bugün satış-pazarlama faaliyetlerine yönelik bu kararın da, bu stratejik yaklaşımın bir örneği olduğuna işaret eden Dördüncü, ''Diğer pazarlarda olduğu gibi Türkiye'de de bu işin artık global bir nitelik kazanmasından ötürü Toyotasa çatısı altında yürüttüğümüz distribütörlük faaliyetlerimizi global bir kuruma devretme kararı aldık. Hisselerimizi, tüm dünyada 55 yıldır Toyota'nın distribütörlük faaliyetlerini yürütmekte olan ALJ'nin tecrübeli ellerine teslim ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

ALJ Avrupa Direktörü Ali Haydar Bozkurt ise, ALJ'nin, Türkiye'yi bölgenin otomotiv sektöründeki en önemli ekonomisi olarak gördüğünü belirterek, bu nedenle ALJ'nin, Türkiye'de Daihatsu distribütörlüğü ile başlayan yatırımlarını, Toyota ile büyüterek, Türkiye'ye ve sektörün geleceğine olan güvenini ortaya koyduğunu kaydetti.

Gazeteport



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,899 µs