En Sıcak Konular

Bir efsanenin çöküşü: Hülya Avşar

0 0 0000 00:00 tsi
Bir efsanenin çöküşü: Hülya Avşar Yıllar yılı maruz kaldığımız medya polemiklerinin yaratıcısı ve yöneticisi Hülya Avşar'ın çöküşünü anlatan Karabıyık, "Yeni jenerasyon Avşar'ın özgüven diye yutturduğu şımarıklığın ve yordamsızlığın alasına sahip" diyor.

İşte Sema Karabıyık'ın çizdiği Avşar portresi:


"Ona buna sataşarak, herkesi eleştirerek ama eleştirilmeye asla tahammül edemeyerek, üretmeden gündeme gelip haber olarak 'nasıl popüler olunur' sorusuna iyi bir cevap Hülya Avşar. O'nun sinema oyunculuğu da şarkıcılığı da televizyonculuğu da amaç değildi. Amaç hangi şekil ve şartta olursa olsun ortada görünmek, gündemi işgal etmekti. Açtığı yolda kurduğu ülküde sadece magazin figürleri değil köşe başlarını tutmuş medyatik olmanın dayanılmaz hafifliğiyle yanıp tutuşan yazarlar da yürüyor.

Yıllardır en güzel kim sorusunun değişmeyen öznesi. Popüler olmak isteyen Hülya Avşar'a sataşıyor, laf atıyor dedirten medya polemiklerinin yaratıcısı ve yöneticisi. Magazin basınında sivrilmeye başlayan kişilerle girdiği güzellik yarışmalarının galibi olarak Türkiye'nin en güzel kadını unvanını alan kişi. Yaş ilerleyip yeni çıkan magazin şöhretleriyle arasındaki makas açılınca gözle görülür bir düşüş yaşamaya başladı. Yeni jenerasyon Avşar'ın özgüven diye yutturduğu şımarıklığın ve yordamsızlığın alasına sahipti ve 'annem olur' diyerek ciddiye bile almadı.

İlk mağlubiyetini kendisini diğerlerinden fazlasıyla ayrı bir noktaya koyduğu şov programı reyting almadığı için yayından kaldırıldığında yaşadı. Soruyu soran, açıklamayı yapan kendisi olduğunda herşey mübahtı. Soru sorma iktidarını kaybedince bir anda şov programında kullandığı dil kendine çevrildi. Cevaplayan konumuna düştüğünde dağılmaya ve dağıtmaya başladı.

İlk evliliğini çok küçük yaşta kendi ifadesiyle kırmızı BMW sahibi bir gençle yapan Hülya Avşar boşandıktan sonra katıldığı güzellik yarışmasında birinci seçildi. Fakat dul olduğu ortaya çıkınca tacı elinden alındı. Taçsız kraliçe basın için ilginç bir malzemeydi ve fazlasıyla ilgi gördü. Buna rağmen arka arkaya yapılan anlaşmalar ve çevrilen filmlerle yakalanan bir şöhret değildi onunkisi. Haber değerini ve reytingini futbol kariyerinin en parlak dönemini yaşayan gol kralı Tanju Çolak ile yaşadığı yasak aşk ile artırdı. Tanju'nun kariyerinin bitmesine sebep olan yasak aşk Hülya'nın başarı hanesine yazıldı. Bir başarısını bin yaparak nakte çevirme yolunda gösterdiği maharetle yoluna devam etti. Kaya Çilingiroğlu ile evlendikten sonra kişisel tarihini tekrar yazarak hatırlamak istemediği karanlık noktaları yok saydı. Tanju dahil kendisini şöhrete taşıyan bütün ilişkileri hakkında medya üç maymunu oynayınca vergi rekortmeni olmadan önce vergi kaçakçılığından mahkemeye çıktığını da unuttu. Kendisi unutunca medya haber yapmayınca gerçekten unutuldu sandı.

Evliliği boyunca aldatılma haberleriyle gündemde kaldı. 'Her kadın aldatılır' ve 'her erkek aldatır' düşüncesini şuur altına kazıdı. Kayınpeder Kaya Çilingiroğlu hayatta iken eş Kaya aldatma haberlerini hep yalanladı zaten Hülya da oralı olmadı. Aldatma olayı patladığında boşanma davası açmak yerine Laila'ya giderek evlilik yıldönümünü kutladı.

İlk evliliğini kırmızı bir BMW için yapan yaşadığı ilişkilerle şöhretine şöhret katan Avşar, ikinci evliliğini itibar için yaptı. Maceralı geçmişine kalkan olsun diye. Geçmişini temize çekmek için. Bugünden bakınca Kaya Çilingiroğlu Hülya sayesinde kamuoyuna mal oldu gibi yorumlar yapılıyor. Bu aleme 17 yaşında akmaya başlayan Kaya, Hülya'dan önce dönemin şöhretleriyle çoktan başlamıştı kariyerine.

Hülya Avşar basının oynadığı üç maymun oyununu o kadar ciddiye aldı ki evliliğinde aynı oyunu oynayacak ama evlilik kalkanı düştüğü an geriye doğru bütün ilişkileri ortaya dökülecekti. Yaşadığı aşklarla zirveye doğru dalgalanan, yaptığı evlilikle zirvedeki yerini sabitlediğini düşünen Hülya Avşar, boşandıktan sonra dokunulmazlığını kaybedince hızlı bir düşüşten kendini kurtaramadı. Yaşadığı her türlü şanssızlığı şansa dönüştürmek konusunda maharetliydi oysa.

Yalanlar üzerine kurulu bir şovda kazandıklarıyla gerçek hayatta mutlu olmaya çalışırken o kadar çok rol yaptı ki artık gerçek Hülya'yı o bile unuttu. O kadar unuttu ki oynadığı dizilerde rol yapmasına gerek kalmıyor. Bir insanın yüzünde 24 saat kalamayan maske düştüğünde gerçekler ortaya saçılıyor. Kontrolünü kaybeden Hülya'nın ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Aldatılma haberleriyle evliliğin içini boşaltmıştı, boşandıktan sonra birlikte çıkılan tatiller, tüp bebek, aynı yatak, kaydedilen horlama sesleri ile boşanmanın içini boşaltıyor. Kendisi kucağında bir maymunla havaalanında kızının yanında tüp bebek esprilerini yaparken kızının psikolojisi bozulmuyor ama muhabir kızınıza kardeş gelecekmiş deyince dangalak çocuğun yanında ne biçim soru soruyorsun azarını işitiyor. Yılbaşını eski eşiyle birlikte geçirdiğini çok farklı bir ilişki kurduklarını söylerken problem olmuyor muhabir bu gruba Sadettin Saran da katılacak mı diye sorunca kızılca kıyamet kopuyor. Kendisini ikna edemediği konularda sorularla karşılaştığında gayriciddi kategorisine iterek haddini bildirmeye çalışıyor.

Hülya Avşar uzmanların söylediği çocuklarınızı medyadan koruyun sözlerini ciddiye aldığı için böyle davranıyor. Korunulması gereken medyanın içinde kendisinin en büyük tehlike olduğu gerçeğini göz ardı ederek. Evet çocuklar Hülya ve Kaya gibi 'ahlakta damping' düşüncesinin temsilcilerinden uzak tutulmalı.

Her alanda kendini gösteren 'başarılı kadın' imajı çöktüğü için tepkisi daha şiddetli oluyor. İyi oyuncu olduğunu iddia ediyor ama kadrosuna dahil olduğu popüler filmler dışında oynadığı filmler gişe yapmıyor. Çektiği dizilere seyirci ilgi göstermiyor. Şarkıcı, yaptığı albümler satmıyor zaten artık albüm yapmaya cesaret edemiyor. Kameraların önüne makyajsız çıkacak kadar güvendiği güzelliğini burnuna kadar indirilmiş şapkasıyla gizlemeye çalışıyor. Hülya Avşar efsanesi çöktükçe çöküyor. Çok yönlü sanatçı, hangi işe el atsa başarır efsanesi kabusa dönmüş durumda. Hangi işe el atsa batıyor.

Geriye bir tek iyi anne imajı kaldı. Zehra'nın mutluluğu için devam ettirilen evlilik yalanı Zehra'nın mutluluğu için kurulan boşanma ilişkileri ile devam ediyor. Yıllarca tek gecelik ilişkiler yüzünden evliliğini bitirmeyeceğini söyledi. Bizim çocuk bir cam kırmış parası neyse öderiz dedi. Fakat sonunda açığa çıktı ki ortada bir aşk vardı ve dört yıldır sürmekteydi. Yıllarca kameralar önünde şovlara malzeme olan Kaya'yı konuşabilecekken -Kaya için- konuşmayan Feraye fazlasıyla etkiliyordu. Ortaya çıkan gerçekler imajları yerle bir edip hızla yok ediyordu.

Kurguladığı konuşmalar dışında irticalen yaptığı açıklamalarla yerle bir ettiği imajını ağırlıklı olarak siyasileri ağırlayan bir programda temize çekmeye çalıştı. Bir insanın işi konuşmaya başladığı zaman kendisi susmalıdır der Nietzche. Hülya Avşar yıllardır hiç susmuyor. Neden acaba?

yeni şafak



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,652 µs