En Sıcak Konular

Küresel ısınma tartışmasına özel jetlerle gittiler

0 0 0000 00:00 tsi
Küresel ısınma tartışmasına özel jetlerle gittiler İklim değişikliğinin konuşulduğu Davos zirvesine pek çok lider özel jetlerle gitti. Zirve için 50 sefer düzenleyen NetJets Başkanı, "Liderlerin özel jet konforundan vazgeçmesi zor" dedi

Küresel ısınmayı önlemenin yollarının tartışıldığı Dünya Ekonomik Forumu için 50 sefer düzenleyen NetJets Europe Başkanı Mark Booth, "1300-1400 müşterimin çoğu iklim değişikliği konusunda endişeli, ancak özel uçakla ulaşımdan vazgeçecek gibi görünmüyorlar" dedi.
Avrupa'nın en büyük özel jet şirketinin başkanı olan Booth, dünyada ekonominin gidişatında etkili olan insanlarla çalıştıklarını belirterek küresel ısınmayı durdurma çalışmalarına ilişkin olarak, "Başarıya ulaşmayacak. Eğer insanların daha az uçmasını isterseniz, eğer ekonomik büyümeyi düşürürseniz, yaşam kalitesini düşürmüş olursunuz" dedi.

Jete yüksek talep

Hem şirketlerden hem de kişilerden gelen taleplerle Netjets'in hızla büyüdüğünü kaydeden Booth, zengin müşteriler için sundukları "kısmi jet sahiplik sistemi"ne çok talep geldiğini söyledi. Kısmi sahiplik sisteminde kişi özel bir jete sahip olmuyor ancak istediği zaman jetle uçabiliyor.
Booth, "Havaalanlarındaki güvenlik problemleri ve uçuşlardaki rötarlar jetlere talebi artırıyor" dedi. Netjets'in uçuşları geçen yıl yüzde 40 artarak 65 bin adede ulaştı, bu her 8 dakikada bir jetin kalkması anlamına geliyor.

'Şizofren dünya'

Dünya Ekonomik Forumu Başkanı Profesör Klaus Schwab da Forum'un açılış konuşmasında çelişkilerden ve tutarsızlıklardan bahsederek, "Bazı açılardan bakıldığında şizofren bir dünyada yaşıyoruz" demişti. Schwab sözlerine şöyle devam etmişti:
"Bir yandan iyi giden bir ekonomi var, bu yıl için projeksiyonlar umut verici; öbür yandan pek çok dengesizlik, tutarsızlık, zayıflık ve kırılganlık var.
Bu toplantıda yapmak istediğimiz, küresel tehditlerle mücadelenin altını çizmek. Gündemin en üst sırasında iklim değişikliği ve küreselleşme var."

Bono: Yoksullara yardım çekleri nakde dönmüyor REUTERS Rock şarkıcısı ve aktivist Bono, Dünya Ekonomik Forumu sırasında Davos'ta gazetecilere yaptığı açıklamada zengin ülkelerin Afrika'da hastalık ve yoksullukla mücadeleye ilişkin verdikleri sözleri tutması gerektiğini söyledi. Bono, "siyasetçiler çekleri imzalamayı severler ama nakde dönüştürmekten hoşlanmazlar" dedi.
Zengin ülkelerin Afrika ülkelerinin borçlarını silmesi ve ek maddi destek vermesi gerektiğini savunan Bono, politikacıların dünyadaki yoksulluğu azaltmak için ciddi sözler verdiğini hatırlatarak şöyle konuştu:

"Sözler tutulmazsa, insanlarla dalga geçilmiş olacak. Ancak ben iyimserim, bunu aşmayı başaracağız. Borç silme programları neticesinde Afrika'da 20 milyon çocuğun okula gitmesinin yolu açıldı ama yapacak daha çok çok çok şey var."
Liberya Cumhurbaşkanı Ellen Johnson-Sirleaf'in devletin 3.7 milyar dolarlık borcun silinmesi istediğini hatırlatan Bono, "Cumhurbaşkanı ülkedeki isyanı bastırmaya çalışıyor, bu arada daha önce yolsuzluk yapmış olan iki liderin bıraktığı bu komik borç tepesinde asılı duruyor" dedi. Liberya'nın borcu ülkenin ihracatının 30 katına, yurtiçi hasılasının da sekiz katına eşit.

Reuters



Bu haber 304 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,907 µs