Erdoğan'dan muhalefete tarihle çağrı | " /> Erdoğan'dan muhalefete tarihle çağrı | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'dan muhalefete tarihle çağrı

14 Ağustos 2009 12:19 tsi
Erdoğan'dan muhalefete tarihle çağrı  
Başbakan Erdoğan, partisinin kuruluşunun 8'inci yılı nedeniyle düzenlenen törende konuştu. Partisine kongre sonrası için yeni hedefi gösteren Erdoğan, Baykal ve Bahçeli'ye tarihi örneklerle çağrıda bulundu.

Başbakan Erdoğan, partisinin kuruluşunun 8'inci yılı nedeniyle düzenlenen törende konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi: "Ekim ayı içerisinde yapacağımız olağan kongremizin ardından 2011 seçimlerine yöneleceğiz. Yapacağımız çalışmalarla Tür siyaset tarihinde yeni bir rekorun sahibi olacağız. Gevşemek, rehavet, yorulmak, yılmak, yıpranmak, durmak yok. Halkımız bizden hizmet bekliyor. Durmadan çalışacağız.

5. seçimde yine birinci parti olacağız. Sizler milletimizi bütün olarak kucaklayan bir partinin temsilcilerisiniz. Bu teşkilat sayesinde Türkiye şaha kalktı.

Halkımız partimizle gayet güzel bütünleşiyor. 8 yıl önce bugün kutlu yolculuğumuza çıktık. Bu yola Türkiye'nin sorunları çözümsüz değildir diyerek çıktı. Bir çok sorunu hal yoluna koyarak çıktık. Türkiye'ye ilkleri yaşattık.

Türkiye'nin tamamını bir bütün olarak kucakladık. Ülkenin her bir vatandaşına ulaşmanın gayreti içinde olduk. Türkiye'nin önüne yeni bir sayfa açtık. Tıpkı rahmetli Adnan Menderes gibi. Tıpkı rahmetli Turgut Özal gibi. Ak Parti'den sonra Türkiye artık eski kronik hastalıkları olan Türkiye olmayacaktır. Ak Parti karanlık odaklara karşı hiç bir zaman geri adım atmayarak gelecek nesillere örnek olmuştur. Türkiye'yi karnlık günlere geri götürmek isteyenlre karşı 8 yıl boyunca azim ve kararlılıkla mücadele ettik"

Türkiye'de yeni rotayı millet çizdi. Egemen güçler değil. Zorlandık ama asla yılmadık. Milletimiz bize dört seçimdir teveccüh gösterdi. Kazandıklarımız bizi şımartmadı. Akşam yastığa başımızı koyduğumuzda muhasebemizi yaptık. Her siyasi yarıştan anlımızın akı ile çıktık.

Başbakan vatandaşı ile kucaklaşırken bir yanlışlık olsa ertesi gün "bu ne bir başbakan böyle mi korunur" derler. Aksi olursa da "bu koruma kalkanı" da ne diye yazarlar. Biz vatandaşımızla kucaklaşmaya devam edeceğiz. Gelirse ondan gelsin.

7 yılda her alanda neler yapıldığına dair bir CD hazırlayacağız. Teşkilatlarımız bunları görerek bu hizmetleri yaşasın.

Türk lirası sıfırlardan kurtularak değer kazandı. Faizler 50 baz puan düştü. Bunlar toplumun modern hırsızlarıydı. Karşılıksız para bastılar. Geldiğimizden bu yana karşıklıksız para basmadık. Bu ihanettir.

Ülkemizi 3G ile tanıştırdık. Artık anacığımın sesini duyayım devri kapandı. Artık anacığımın gülne yüzünü göreyim devri başladı. Ülkeyi 4G ile de biz tanıştıracağız. Yüzde yüz yerli ilk Türk uydusu ile ilgili çalışmalar başladı. ATAK helikopter projesi tamamlandı. Türkiye yüzde yüz yerli kendi helikopterini üretecek. Montaj falan değil. Aksi halde Çukurova'yı satıyorsun bir kaç helikopter alabiliyorsun. Artık bu anlayış geride kaldı.

Türkiye tartışılan meseleleri yıllar önce çözebilmiş olsaydı bugün çok farklı bir yerde olurdu. Enerjisini kaynaklarını bu meselelere harcamamış olsaydı bugün çok farklı yerlerde olurdu. Adına ne sorunu derseniz deyin bu sorun çözülmelidir.

Şimdi artık bu neselenin kökten çözünün tam zamanı diyoruz. Bu konuda halkımızda tam bir istek olduğu ortadadır. Nerede olmadığını benim halkım daha iyi biliyor. Bedeli ne olursa olsun bu adımları atacağız.

Birlik, kardeşlik ve bütünlüğümüzü asla ve asla tartışma konusu yapamayız.

Bu mesele için kimseyle polemiğe girmek istemem. Anamuhalefet ve Bahçeli görüşme talebimize ret yanıtı verdi. Hani bunlar bu ülkenin meseleleri için uzlaşmacıydı? Sayın Bahçeli tam bir panik ve hezeyan içerisinde.. Yardımcıları da dahil. Bana ve bakanıma saldırıyorlar. Sayın Baykal ve Bahçeli bu meselenin tarihine ilişkin bir kaç kitap okuyun. Türkiye'ye haksızlık etmeyin.

Alparslan 1071 yılında Anadolu'nun kapısını Türklere açtı. Malazgirt ismine dokunmadı. Osman Gazi Bilecik'i fethetti. Bilecik ismine dokunmadı. Orhan Gazi Bursa'yı fethetti. Bursa ismine dokunmadı. Gazi Mustafa kemal Ankara'yı Türkiye'ye başkent yaptı. Ankara ismine dokunmadı. Sayın Bahçeli, Alparslan, Osman Gazi, Atatürk sizden daha mı milliyetçi?

Gelin  bu sürecin dışında kalmayın. Bu konuya katkın olmayacak ta neye katkın olacak. Madem Ak Parti'den eski partilersiniz eskiliğinizin gereğini yapın. Gün sorumlu siyaset dönemi. Sorumluluklarınızı bilin. Cesur ve kararlı davranmazsak bundan Türkiye kaybeder. Bugün sorumsuz davranan yaşanan ve yaşanacak sorunların vebalini taşırlar.

DTP'nin bazı üyeleri kışkırtıcı ve ortalığı bulandırıcı açıklamalrdan kaçınmalı.

Bizim herkesi sevmek ve kucaklaşmaktan başka çaremiz yok. Türkiye için inşaallah bu meseleyi yoluna koyacağız.

Ben geleceğe yönelik büyük umutlar taşıyorum. Bu meseleyi de çözerek dünyaya örnek olacaktır."

 

haber7



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,596 µs