Dehşet içinde izliyorum | " /> Dehşet içinde izliyorum | "/>

En Sıcak Konular

Dehşet içinde izliyorum

14 Ağustos 2009 12:08 tsi
Dehşet içinde izliyorum Gürsel Tekin'in 'Kürt sorununu çözen tarihe geçer' sözlerinin ardından, Eşref Erdem de yönetimi eleştirdi: CHP açılıma katkı vermeli.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’in ‘Kürt sorununu çözen tarihe geçer’ açıklaması, parti içinde tartışma başlattı. Son kurultay öncesinde yönetimle yollarını ayıran Ankara Milletvekili Eşref Erdem, “Kürt açılımı karşışındaki tavrı nedeniyle CHP’yi tanımakta sıkıntı çekiyorum” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kürt açılımı konusunda CHP’nin içinde, şu anda, Baykal’ın yaptıklarını tasvip etmeyenler var ama seslerini çıkaramıyorlar. Onları da seslerini çıkarmaya davet ediyorum” sözlerinden sonra CHP içinde de açılımla ilgili görüşler dillendirilmeye başlandı. Yeni Şafak gazetesinde dün CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’in söylediği belirtilen ve manşetten sunulan şu görüşlere yer verildi:

“Bu meseleyi kim çözerse tarihe geçer. Eğer çözüm konusunda adım atılıyorsa yapılması gereken o adımı desteklemek, en azından sorumluluğu paylaşmaktır.”

Tekin, gazeteye demecini ve Kürt açılımı konusundaki görüşlerini şöyle anlattı:

“Belli bir kesim özellikle CHP’nin içinde bir çelişki yaratmak için çaba sarf ediyor. Her ne kadar belli bir kesim, farklı TV ve gazeteler sanki CHP çözümün karşısındaymış gibi bir algı yaratsa da, unutmasınlar ki, CHP 80’lerden beri sürekli çözümden yana olmuştur. Ama sayın Başbakan ve AKP kadrolarının CHP’yi, muhalefeti yok sayarak ne yapmak istediğini de anlamış değiliz. Parti yetkililerimiz ‘önce paketi açıkla’ demelerine rağmen, onlar sadece kulağa hoş gelecek laflarla geçiştirmeye çalışıyorlar. Bu konuda iktidarı ve Başbakanı samimi bulmuyorum. Gazetedeki söylemim tamemen masa başı kullanılmıştır. Sanki CHP il başkanı ile parti yetkilileri arasında çelişki yaratmak istiyorlar.”

CHP’de uzun bir süre genel başkan yardımcılığı yapan, ancak şimdi parti içi muhalefet saflarında yer alan Eşref Erdem ise partinin Kürt açılımı tavrını eleştirdi. Erdem ‘Olan biteni dehşetle izlediğini’ söyledi:

“CHP’yi ve ideolojisini tanımakta sıkıntı çekiyorum. Sosyal demokrat bir partinin böyle bir süreçte, böyle bir konjonktürde Türkiye’nin ilerici güçlerinin lokomotifi olması gerekir. Oysa bugün CHP şovenist, aşırı milliyetçi, içine kapanık çevrelerin sözcüsü konumuna gelmiştir. CHP’nin yapması gereken tek şey gerilimi tırmandırıcı şahin politikalardan uzaklaşmaktır. Bugünkü tabloda barış sürecini baltalayacak tutum ve davranışlardan kaçınmak gerekir. CHP’den toplumun beklediği de budur. CHP bu adımlara mutlaka katkı vermelidir.”

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek ise İl Başkanı Tekin’le basına yansıyan açıklamaları hakkında konuştuğu belirterek şöyle dedi:
“Sayın Tekin, ‘Partinin politikası dışında bir düşüncem yok. Yaptığım açıklama çarpıtılmış’ diyor. Eşref Erdem ise bu vesileyle parti içi muhalefetini sürdürmek istiyor. AKP ‘açılım maçılım’ ayağıyla ekonomik sıkıntıları unutturmak üzere kamuoyunu etkiliyor. Bizim de onların kuyruğuna katılmamızı bekliyorlar. Biz onların kuyruğuna takılmayız.”

Radikal



Bu haber 607 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,146 µs