En Sıcak Konular

Obama'nın sağlık reformuna tepkiler artıyor

14 Ağustos 2009 11:57 tsi
Amerika için çok kritik öneme sahip olduğunu belirttiği sağlık reformu için Başkan Obama anahtar rolü oynamaya devam ediyor. Ancak, Amerika için çok kritik önem arz ettiğini belirten Başkan'a karşı reform için ABD halkı aynı düşünceleri paylaşmıyor.

ABD Başkanı Barack Obama sağlık reformu için verdiği mücadeleden vazgeçme niyetinde değil. Salı günü yaşanılan protestolara adeta aldırmayan Başkan Obama, bugün Montana eyaletinin Belgrade yerleşim biriminde yine halka açık toplantı düzenleyecek. Belgrade'de halka reform hakkında bilgi verecek olan Başkan Obama daha sonra Colorado eyaletine giderek yine vatandaşlara sağlık reformu çalışmasının neden gerekli olduğunu anlatacak.  
 
Amerika için çok kritik öneme sahip olduğunu belirttiği sağlık reformu için Başkan Obama anahtar rolü oynamaya devam ediyor. Ancak, Amerika için çok kritik önem arz ettiğini belirten Başkan'a karşı reform için ABD halkı aynı düşünceleri paylaşmıyor. Gallup tarafından yapılan kamuoyu yoklaması ABD halkının reforma karşı olduğunu gösterdi. Los Angeles Times gazetesi tarafından yayınlanan Gallup'un araştırması, tahmin edilenden daha fazla insanın reforma karşı olduğunu gösterdi.

6 - 9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırmada Amerikan halkının yüzde 49'unun sağlık reformuna karşı olduğu belirlendi. Araştırmaya katılan deneklerin yüzde 43'ü ise Başkan Obama'nın sağlık reformu paketine destek verdi.

Salı günü gerçekleştirilen ve binlerce katılımcının protestolarıyla neticelenen sağlık reformu çalışmalarının halka anlatılması amacıyla düzenlenen salon toplantıları ters tepti. Demokrat Partili seçilmişler tarafından salon toplantılarıyla reform için kamuoyu oluşturma çabalarına son vermesi gerektiğini belirten USA Today gazetesi, bu tür aktivitelerin ters tepkiye neden olduğuna işaret etti.

CBS televizyonunun akşam haber programında, sağlık reformuna karşı olanların Başkan Obama'nın daha önceki ekonomiyi canlandırma paketinden bekledikleri yararı göremediklerinden kaynaklandığını ileri sürdü. Aynı televizyon kanalı Amerikan halkının finans, otomotiv sektöründeki şirketlerin devletin kesesinden trilyonlarca dolar aktarılmasına tepki olarak sağlık reformu çalışmasına olumlu bakmadığını savundu.

NBC televizyon kanalı da yaz dönemiyle birlikte Washington'da bulunan seçilmişlerin seçim bölgelerine gideceklerini ve burada katılacakları reform toplantılarında ciddi ter dökeceklerini vurguladı. New York Times gazetesi reforma halkın tepkisini "Sağlık reformu paketinden halk kaygı duyuyor. Buna neden ise birçok şeyin devlet tarafından yapılacak olması." diye yorumladı.

Demokrat Partilileri sağlık reformuna halkın daha fazla destek vermesi için yapılan salon toplantılarının ters tepki vereceği yönünde. Bu düşünceyi güçlendiren bazı gelişmeler hem Salı hem de Çarşamba yaşandı. Son olarak Maryland eyaletinde yapılan toplantıda hem Başkan Obama'ya tepki vardı hem de oturumu yapan Senatör Benjamin L. Cardin'e.

Toplantıya 500'e yakın insan katılırken, soru soran kimselerin kızgın tavırları dikkat çekti. Reforma ve Başkan Obama'ya tepki salon içindeki ile sınırlı kalmadı. Bir grup gösterici salon dışında ellerinde Obama ile Hitleri birbirine benzeten resimler taşıdı.

cihan



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,605 µs