En Sıcak Konular

İstanbul'da 113 okula baz istasyonu tehdidi

0 0 0000 00:00 tsi
İstanbul'da 113 okula baz istasyonu tehdidi Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik: İstanbul'da 113 okulun yanı başında baz istasyonu bulunuyor. Bazı okul müdürlerinin, bu istasyonların kaldırılması için sarf ettiği çabalarsa hiçbir sonuç vermedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'ten ürkütücü açıklama: İstanbul'da 113 okulun yanı başında baz istasyonu var... Sadece Türkiye'de değil tüm dünyada kanser riskini artırdığı gerekçesiyle tartışmalara neden olan cep telefonu baz istasyonları ile ilgili olarak bakanı bu açıklamayı yapmaya iten nedense, Meclis'e verilen bir soru önergesi. Beykoz Paşabahçe İlköğretim Okulu'nun hemen yanındaki bir binada baz istasyonu gören CHP İstanbul Milletvekili Ali Rıza Gülçiçek, bir soru önergesiyle konuyu Meclis gündemine taşıdı. Baz istasyonu kurulurken okulun buna engel olmaya çalıştığını ancak başarılı olamadığını anlatan Gülçiçek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e "İstanbul genelinde benzeri konumda bulunan okul var mıdır? Varsa bunların tespit edilerek kaldırılmasına yönelik çalışmalar yapılmış mıdır" sorularını yöneltti.

Müsteşar: İzin peşindeyiz

Bakan Çelik de, Valilik kayıtlarına göre 113 okulun yakınında baz istasyonu bulunduğunu açıkladı. Çelik, bu istasyonların kaldırılmasına yönelik bazı okul müdürlerinin girişimlerde bulunduğunu ancak bir sonuç alamadıklarını da kaydetti. Hüseyin Çelik, İstanbul Valililiğinin konuyu Telekomünikasyon Kurumu İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne götürdüğünü ve kamu yararı gereği baz istasyonlarının ölçümlerinin yapılarak öğrenci sağlığına zararlı olup olmadığının belirlenmesini, zararlı olan baz istasyonu varsa bunların kaldırılmasını istediğini belirtti. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necat Birinci ise, baz istasyonlarının kendilerinde de tedirginlik yarattığını belirterek, "Ancak bilim adamı olmadığımız için kesin bir şey söylemek mümkün değil. Biz başvurumuzu yaptık. Valilik aracılığıyla raporları istedik. Sonucuna göre hareket ederiz" dedi. "Bu işin peşindeyiz, peşini bırakmayız" diyen Birinci, "Raporlar olumsuz çıkarsa nasıl hareket edeceksiniz" sorusu üzerine, "Gerekirse dava açarız" diye konuştu. Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP'li Milletvekili Gülçiçek de, bu rakamın korkutucu olduğunu belirterek, "Dünyanın, Avrupa'nın hiçbir yerinde okulların etrafında baz istasyonu kurulması kabul edilmez. Konunun takipçisi olacağım" dedi.

Sabah



Bu haber 354 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,443 µs