En Sıcak Konular

Yaşasın Osman deliymiş!

14 Ağustos 2009 09:23 tsi
Yaşasın Osman deliymiş! Koskoca davayı böyle çökertecekler...

Adem Yavuz Arslan / Bugün

Yaşasın Osman deliymiş!

HSYK'da Ergenekon savcı ve hakimlerine yönelik operasyonu tartışırken bir parantez açıp 'Osman'ı deliye çıkartıyorlar' demiştik. Önemli ifadeler veren Osman Yıldırım 'deli' raporu alacak ve Danıştay davası çökecekti. En azından plan böyleydi.

Dün manşetlere taşınan habere göre Osman Yıldırım'a askerde 'ileri derecede anti sosyal bozukluk' teşhisi konmuş. Bu habere pek bir sevinen bazı çevreler 'yaşasın Osman deliymiş, Ergenekon çöker' sarhoşluğu içinde.

Gerçi GATA raporunda bir tuhaflık da yok değil. Hem mizacı sıkıntılı deniyor hem de 'bilinç açık, dikkat ve bellek normal, algı tabii, yönetimi tam, zeka ve muhakeme klinik olarak yeterli' deniyor. Hatırlatalım Osman Yıldırım'ın kendisi akli dengesinin araştırılmasını istemedi. Onun yerine mahkeme heyeti böyle bir yola girdi.

Fakat konumuz o değil. Sevinenler üşenmeyip iddianameleri okusalardı Osman'a bu kadar bel bağlamazlardı. Şöyle hızlıca bir tarama yaparsanız bile Ergenekon ile Danıştay saldırısını irtibatlandıracak bir düzine ipucu var.

Özetlersek tetikçi Alparslan Aslan ile Ergenekon yöneticileri ve aktif elemanları arasında somut ilişkiler var. Yüzlerce telefon kaydı, yüz yüze görüşme görüntüleri ek klasörlerde kayıtlı. Diyelim ki Yıldırım'ın 5 ayrı tarihte verdiği ifadeler boşa çıktı. Alparslan Aslan'ın ailesinin hesabındaki astronomik artış ne olacak? Üçüncü iddianamede yer alan 'babasıyla görüşüldü o iş tamam' notu ne demek? Ya da Fikret Emek'in evindeki bombalarla Cumhuriyet'e atılanların aynı kafileden olmasını ne yapacağız? Feride Gökçimen'in ifadesi?.. Doğuş Faktöring kayıtları?..rım'ın ifadesi önemli ama bu davanın her şeyi değil. Gizli tanıkların ifadelerini destekleyen maddi deliller de ek klasörlerde mevcut. O yüzden 'yaşasın Osman deliymiş' sarhoşluğu için erken.



Bu haber 1,074 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,749 µs