En Sıcak Konular

Emniyet'te 15 Ağustos alarmı

14 Ağustos 2009 08:49 tsi
Terör örgütü PKK'nın, hükümetin Kürt sorununu çözmek amacıyla başlattığı demokratik açılımı baltalamak için eylem hazırlığında olduğu öne sürüldü.

Örgütün sözde kuruluş yıldönümü olan 15 Ağustos tarihinde planladığı eyleme karşı tüm emniyet birimleri alarma geçirildi. Bu arada terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın da kendi 'açılım paketini' bugün açıklayacağı öğrenildi.  
 
Emniyet Genel Müdürlüğü, terör örgütünün sözde kuruluş yıldönümünde muhtemel eylemlere karşı teyakkuza geçti. 81 il emniyet müdürlüğü gizli bir yazıyla muhtemel eylemlere karşı uyarıldı. Müdürlük, terör örgütü PKK'nın, hükümetin açılımı baltalamak amacıyla 15 Ağustos'ta metropollerde ses getirici eylemler düşündüğünü saptadı. Birimlere gönderilen 'çok gizli' ibareli yazıda örgütün kuruluş yıldönümünde provokatif eylemler planladığı bildirildi. Yazıda siyasî parti ile kamu binalarında alınan güvenlik tedbirlerinin üst seviyeye çıkarılması istendi. 15 Ağustos tarihinde polisteki tüm izinler de kaldırıldı.

Bu arada Öcalan, terör örgütüne yakınlığı ile bilinen bir internet sitesinde yapacağı açıklamaların ipuçlarını verdi. 'Demokratik belediyecilik' kavramından bahseden elebaşı, Van'da demokratik halkçı belediyeciliğin geliştirilebileceği ve derinleştirilebileceğini öne sürdü. Bölgenin çok hassas bir yer olduğunun altını çizen Öcalan, "Van için yedi sekiz yıla yayılacak ve Van Gölü kenarında bir kültür sarayı inşa edilebilir. Yine Dersim için çok işlevli kullanılabilecek bir kültür sarayı öneriyorum." dedi. Örgüte de mesajlar gönderen elebaşı, "Tamillerle uzun süre görüşüldü. Sonuçta imha edildiler." uyarısında bulunarak çözüm olmaması halinde de oyuna gelmeyeceğini vurguladı.

zaman



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,977 µs