En Sıcak Konular

Çalık Grubu'na Kanada'lı ortak

13 Ağustos 2009 22:20 tsi
Çalık Maden İşletmeleri A.Ş. (Çalık Maden) ile Kanada menşeli Anatolia Minerals Development Limited (Anatolia) arasında Hissedarlık ve İşbirliği Sözleşmesi imzalandı.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, 2006 yılından bu yana maden sektöründe faaliyet gösteren Çalık Maden İşletmeleri A.Ş. ile halen hisseleri Toronto Menkul Kıymetler Borsasında işlem gören Kanada menşeli Anatolia Minerals Development Limited (Anatolia) arasında Hissedarlık ve İşbirliği Sözleşmesi imzalandığı belirtildi.

Bu sözleşme çerçevesinde Çalık Maden'in, Anatolia'nın bağlı ortaklığı niteliğindeki ve halen Erzincan ili, İliç ilçesinde yer alan ve önümüzdeki yıl üretime geçmesi planlanan Çöpler Altın Madeni'nin işletme lisansına sahip Çukurdere Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin toplam yüzde 20 oranında hissesine sahip olacağı dile getirilen açıklamada, mevcut teknik değerlendirmelere göre 6 milyon onsluk bir rezerve sahip olan Çöpler Sahası'ndan 2011'den itibaren ortalama yılda 175 bin ons altın çıkarılmasının hedeflendiği kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu sözleşme çerçevesinde tarafların Türkiye'de maden arama ve geliştirme faaliyetlerinde birlikte hareket etme konusunda da anlaşmaya vardığı ifade edildi.

Çöpler Altın Madeninin inşaat aşamasında 500 kişiye, tam kapasite ile üretime geçtiğinde 250 kişiye doğrudan, bin kişiye dolaylı olarak iş imkanı sağlanacağı bildirildi.



Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,433 µs