sürpriz destek | " /> sürpriz destek | "/>

En Sıcak Konular

Açılıma sürpriz destek

13 Ağustos 2009 19:31 tsi
Açılıma sürpriz destek İçişleri Bakanı Atalay’ın ‘Demokratik Açılım’ görüşmeleri sürüyor. DTP’nin ardından HAK-İŞ Başkanı Uslu ile görüşen Atalay’a HAK-İŞ’ten destek geldi. Merakla beklenen görüşme ise TBB Başkanı Özok’la idi…

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın görüşme trafiğinin bugünkü adresleri arasında HAK-İŞ ve TBB vardı.

Salim Uslu: Herkes sürece katkı sunmalı
Demokratik çözüm sürecine katkıları için sivil toplum örgütlerini ziyaret eden İçişleri Bakanı Beşir Atalay, HAK-İŞ Başkanı Salim Uslu ile görüştü.

Salim Uslu, hükümetin açılımlarına destek verdiklerini söyleyerek şunları söyledi: "Herkes sürece katkı vermeli. Sonucun demokrasi içerisinde aranması Türkiye için milattır. Demokratikleşme sürecinin sadece Kürt açılımı değil sendikal haklar ve diğer haklar çerçevesinde yürütülmesi gerekiyor. Bütün devletin kurumları ilk kez ortak bir dil kullanmaya başlamıştır. Bu da çözüm umutlarını artırıyor. Bilinen ezberler, tezler terk edilmiştir. Anayasa için uzlaşma isteriz diyen herkesin çözüme yönelik katkılar vermesini bekleriz. Herhangi bir siyasi partinin tek başına çözemeyeceği gibi, tek başına sahipleneceği bir süreç de değildir. HAK-İŞ olarak çözüme yinelik her adımı büyük bir dikkatle takip etmek ve katkı vermek konusunda sorumlu sayıyoruz.”

Özok’tan sürpriz destek: TBB duyarsız kalmaz

Bakan Atalay, ''demokratik açılım'' çalışmaları kapsamında Barolar Birliği Başkanı Özok'u ziyaret etti. Özok, "Türkiye Barolar Birliği bu tür girişimlere duyarsız kalamaz, her türlü desteği verir" dedi. 

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''demokratik açılım'' çalışmalarıyla ilgili, ''Bu projenin temelinde demokrasi ve hukuk var'' dedi.

Bakan Atalay, ''demokratik açılım'' çalışmaları kapsamında Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok'u birlik merkezinde ziyaret etti. İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş'in de katıldığı ziyaret, yaklaşık 45 dakika sürdü.

Atalay, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yürütülen çalışma hakkında bilgi sunduklarını, çalışma ile ilgili görüş ve katkı istediklerini belirtti.

Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu dile getiren Atalay, ''Bizim bu çalışmada en önemli hassasiyetimiz, Türkiye bir hukuk devletidir. Bütün çözümler hukukun içinde olur. Bütün sorunların çözümü daha fazla demokratik açılım, daha fazla insan hakkı ve mutlaka hukukun içinde olmak'' diye konuştu.

Türkiye Barolar Birliğinin, yargının önemli parçalarından birisi olduğunu ifade eden Atalay, şunları söyledi:

''Bize önemli tavsiyeleri, katkıları olacak. Sayın Genel Başkan bize daha önce Barolar Birliğinin çalışması olan bu konudaki bazı hazırlıkları da şimdiden verdiler. Biz onları da inceleyeceğiz. Bu projenin temelinde demokrasi ve hukuk var. Her sorunun çözümünde biz hükümet olarak da hep öyle dedik. Toplumsal sorunların çözümünde daha fazla demokrasi daha fazla insan hakkı mutlaka hukukun içinde kalmak.''

Atalay, kendilerine randevu veren Özok'a da teşekkür ederek, çalışmanın her safhasında kendilerine bilgi verip katkı isteyeceklerini söyledi.

-TBB BAŞKANI ÖZOK-

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özok ise Atalay'ın, kendilerini son günlerde Türkiye'nin gündemini oluşturan konularla ilgili bilgilendirmek için ziyaret ettiğini bildirdi.

Önemli bilgiler sunan Bakan Atalay'a teşekkür eden Özok, ''Türkiye Barolar Birliğinin temel ilkeleri, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve hukuk devletidir. Türkiye'de eğer barışla ilgili, kardeşlikle ilgili, huzurla ilgili, insan haklarıyla ilgili, demokrasiyle ilgili, hukukun üstünlüğü ile ilgili bir adım atılıyorsa Türkiye Barolar Birliğinin onu yadsıması mümkün değildir'' diye konuştu.

TBB'nin, kurulduğu günden bu yana bu ve benzeri hareketlere destek verdiğini de anımsatan Özok, şu açıklamalarda bulundu:

''1999'da Türkiye Barolar Birliği'nin Doğu ve Güneydoğu Raporu diye bugün birçok arkadaşın yeni yeni dillendirdiği birçok konuyu Barolar Birliği o gün kamuoyu ile paylaşmıştır. Biz ülkemizde barışı, kardeşliği, huzuru istiyoruz. Gerçekten eksiksiz bir demokrasinin gerçekleşmesini istiyoruz. Hukukun bütün incelikleri ile her insanın güvencesi olmasını istiyoruz. O nedenle Türkiye Barolar Birliği bu tür girişimlere duyarsız kalamaz, her türlü desteği verir. Barış, huzur ve kardeşlik hepimizin istediği temel hedeflerdir. Bu tür ve benzeri çalışmalara, ülkemizin demokrasi, hukukun üstünlüğü insan hakları gibi çok ihtiyacı olan bu ilkelere katkı sunan herkese Türkiye Barolar Birliği yardımcı olacaktır, katkı sağlayacaktır. Çünkü Türkiye Barolar Birliğinin kuruluş nedeni budur.''

Ajanslar



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,899 µs