soruşturma | " /> soruşturma | "/>

En Sıcak Konular

YARSAV Başkanı'na soruşturma

13 Ağustos 2009 14:08 tsi
YARSAV Başkanı'na soruşturma Adalet Bakanlığı, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında soruşturma başlattı. Soruşturmanın gerekçeleri arasında Eminağaoğlu'nun 2008 yılında laiklik mitingine katılması da var.

YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında yürüttüğü incelemeyi tamamlayan Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Bakanlık'tan soruşturma izni istedi.

Talebi değerlendiren dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin tarafından soruşurma izni verildi. Müfettişler soruşturma çerçevesinde Eminağaoğlu'ndan savunma talep etti.

Bakan Şahin, Müsteşar Fahri Kasırga ve dönemin Ceza İşleri Genel Müdürü Nizamettin Kalaman imzasını taşıyan soruşturma evrakında YARSAV Başkanı "Şubat 2008'de düzenlenen laiklik mitingine katılarak tarafsızlığını yitirmiştir" denildi.

Eminağaoğlu'nun üniversitelerde türbanı serbest bırakan düzenlemeyle ilgili söylediği "Devrim yasalarına aykırı olan türban düzenlemesi laik hukuk düzeni ve Anayasa Mahkemesi kararları ile bağdaşmaz" şeklindeki açıklaması da savunması istenen başlıklar arasında yer aldı.
Eminağaoğlu'nun Cumhuriyet mitingleri kapsamında anıtkabire yapılan yürüyüşe katılması da soruşturma konusu yapıldı.

Soruşturma dosyasında Eminağaoğlu' na "Hrant Dink’in 301. maddeden yargılandığı davayla ilgili olarak hazırlanan tebliğnamede neden Dink’in beraat etmesi gerektiği yönünde görüş bildirdiniz" şeklinde soru da yöneltildi.

NTV'nin sorularını yanıtlayan YARSAV Başkanı, "Laiklik mitingine katılarak tarafsızlığımı yitirmekle suçlanmam bu soruşturma için izin verenler açısından (konusu suç teşkil eden emirdir)" dedi.
Hakim ve savcıların özlük hakları ile ilgili böyle bir soruşturma yürütmeye bakanlığın yetkisinin bulunmadığını savunan Eminağaoğlu, "Bu soruşturma AKP hakkında kapatma davası açan Yargıtay'a ve başsavcılığa açık bir saldırıdır" diye konuştu.

Tüm sorumlular hakkında yasal işlem için girişimde bulunacağını belirten Eminağaoğlu "Herkes hukuka saldırmanın ne demek olduğunu görecek" değerlendirmesinde bulundu.

NTV



Bu haber 806 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,564 µs