En Sıcak Konular

Topçu: ABD'lileri Zagor gibi gördük

13 Ağustos 2009 13:12 tsi
Topçu, her ülkede olduğu gibi Türkiye'de de demokrasi ve bireysel özgürlükler sorunu olabileceğini, ancak bunun Kürt, Arap, Ahıskalı ve Türkmen'in bir arada bulunmasına engel olmadığını söyledi.

Amerikan ve Avrasya Dernekleri Konseyinin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen ABD'deki bazı milletvekillerinin danışmanlarından oluşan 10 kişilik heyet, parti genel merkezinde  BBP Genel Başkanı Yalçın TopçuTopçu'yu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Topçu, ülkelerin birbirlerini ve halklarını tanımak için yaptıkları ziyaretleri önemsediklerini belirtti.

ABD'yi Türkiye'nin ''asker arkadaşı'' olarak nitelendiren Topçu, ''Biz Amerikalılarla özgürlük, bağımsızlık ve barış için cephelerde birlikte savaştık. Ancak ABD hükümetlerinin, Türkiye'de ve Türkiye'nin komşu coğrafyalarında uyguladıkları politikaları dünya barışı adına çok tasvip etmiyoruz'' diye konuştu.

Yalçın Topçu, Türkiye ve ABD halklarının arasındaki ilişkilerin iyi olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kore'deki hatıralarla büyüyen gençlik, Amerikalıların Türkiye'de en az bir Türk kadar Türkiye'nin hak ve menfaatleri için uğraşacağını düşünüyordu. Ancak şu geldiğimiz noktada hiçbir Türk bunu düşünmüyor. PKK'nın arkasında, bölücü terörün arkasında, 25 senedir Kürt'ün, Türkmen'in, Çerkez'in, Laz'ın, 72 milyon ebrunun her renginin kanının arkasında ABD hükümetlerinin olduğunu Türk insanı biliyor. Bunu Amerikan halkı hiç hak etmiyor. Beyaz Saray Orta Doğu, Asya, Anadolu coğrafyası ile ilgili siyasetlerini, politikalarını iki ülkenin insanlarının ve bu coğrafyadaki insanların haklarına, hukuklarına, barışlarına ve huzurlarına riayet ederek yapmaları esas olmalıdır.

Her ülkede olduğu gibi ülkemizde de demokrasi ve bireysel özgürlükler sorunu olabilir ama bu Kürt'ün, Arap'ın, Ahıskalı'nın, Türkmen'in bir arada olmasına engel değildir.''

-ÇİZGİ ROMAN KAHRAMANLARINI ÖRNEK VERDİ

Çocukluk yıllarında ''Teksas, Tommiks, Zagor'' gibi çizgi romanları okuduğunu anlatan Topçu, ''Biz Amerikalıları Kızılderililerin hakkını koruyan Zagor gibi gördük. Tüm Amerikalıları, şehir güvenliğini, insanların güvenli yaşayabilmelerini sağlayan Yüzbaşı Tommiks gibi gördük. Milli bağımsızlığın sembolünü Çelik Bilek, Rody, Profesör Oktilus gibi gördük. Biz Amerikalıları böyle gördük ve böyle algılıyoruz'' dedi.

Bunun üzerine Topçu'nun sözlerini İngilizceye çeviren BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, ''Bunların yaşı genç. Bunlar bilmez onları. Bunlar sizin kadar Amerikan kültürünü bilmiyorlar'' şeklinde espri yaptı.

Amerikan ve Avrasya Dernekleri Konseyi yetkilisi Ali Rıza Çandır da, Türkiye'nin sosyal, politik ve siyasal yaşamı hakkında daha fazla bilgi vermek için ABD'deki bazı milletvekillerinin danışmanlarını Türkiye'ye davet ettiklerini söyledi.

ABD heyetindekiler ise, Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Ziyaretin sonunda Topçu, misafirlerine BBP'nin ambleminin yer aldığı birer rozet hediye etti.

aa



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,239 µs