En Sıcak Konular

Günay: Açılım sadece demokrasidir

13 Ağustos 2009 12:32 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, hükümetin üzerinde çalıştığı açılımın sadece demokrasi olduğunu belirtti. Muhalefetin tavrını değerlendiren Günay, klasik muhalefet tavrı gördüğünü söyledi.

Aydın'a gelen Bakan Günay, Vali Hüseyin Avni Coş'u makamında ziyaret etti.

Bakan Günay, burada yaptığı konuşmada, Aydın'ın Türkiye'de turizm açısından önemli illerin başında geldiğini, bu kapsamda Didim ilçesinin, üzerinde çalıştıkları önemli kültür merkezlerinden olduğunu söyledi.

Aydın'daki Afrodisias'ın dünya kültür miras alanı sayılmasını önerdiklerini ve geçici bir süre kabul edildiğini hatırlatan Bakan Günay, dünya kültür miras alanları kapsamında Türkiye'de 18 yer bulunduğunu kaydetti.

Afrodisias'ın iyi bir çalışmayla dünya kültür miras alanları kapsamında kalıcı olabileceğine inandığını belirten Bakan Günay, bunu gerçekleştirmek için büyük çaba gösterdiklerini, Aydın'ın deniz, kültür, tarih turizmi açısından çok özel bir yer olduğunu söyledi.

Bakan Günay, bir gazetecinin, hükümetin son günlerde gündemde olan açılımıyla ilgili görüşlerini sorması üzerine, şunları kaydetti:

''Üzerinde çalıştığımız açılım sadece demokrasidir. Dünyanın gelişmiş demokratik ülkelerinde ne oluyorsa, çoğulcu, katılımcı, insanları etnik kökenlerine, illerine göre ayırmayan, insanların yüreklerinde, bilinçlerinde inançları ayırmayan, yurttaş olmaktan kaynaklanan eşit hakların herkes tarafından kullanılmasını arzu eden, batıda örneklerini gördüğümüz bir demokrasi anlayışı. Türkiye'de demokrasi yok mu, var ama eksiklikleri var. 1982'ye gelirken, o anayasayla örselenmiş, ondan önceki dönemlerde defalarca darbelere maruz kalmış, yurttaşlar arasında inanç veya etnik köken ayrımları bir dönem neredeyse yazılı metinlere girmiş, büyük eksiklikleri olan bir demokrasi anlayışıydı. Katılımcı, çağdaş, çoğulcu, yurttaşlık temeli üzerinde geliştiren ve her yurttaşımızın hangi kökenden gelirse gelsin eşit haklara sahip olmasını arzu eden ama bu arada Türkiye'nin birliği, bütünlüğü, dayanışması, gelişmesi üzerine özenle titreyen bir anlayışı gerçekleştiriyoruz.''

Bir gazetecinin ''Muhalefetin tavrını nasıl görüyorsunuz'' sorusu üzerine Bakan Günay, klasik muhalefet tavrı olarak gördüğünü söyledi.

Yapıcı, anlayışlı, kendisini de geliştiren bir muhalefet tavrına ihtiyaçları olduğunu ifade eden Bakan Günay, buna hem muhalefetin hem de Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu belirtti.

Klasik, her şeye itiraz etme tavrının hiçbir şeye faydası olmadığını bildiren Bakan Günay, ''Türkiye'nin barışa, kaynaklarını çatışma için değil gelişme üzerine kullanmasına ihtiyacı var. Geride bıraktığımız 25 yılı hatırlıyoruz, acılarla dolu. Aydın'daki annelerle Hakkari ve Batman'daki anneler çeşitli nedenlerle ağlıyor.İstiyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir vatandaşı bu çatışmalarla gözyaşı dökmesin'' dedi.

Türkiye'nin kaynaklarını silahlanmaya, silahlanmanın yarattığı sorunları aşmaya değil yatırım ve istihdama, üretime ayırmasını isteyen Günay, ülkenin topyekun gelişmesini, bu elde edildiği zaman çok güzel şeyler olacağını söyledi.

aa



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,065 µs