En Sıcak Konular

Protesto için arabalı vapuru kaçırdı!

0 0 0000 00:00 tsi
Protesto için arabalı vapuru kaçırdı! Çanakkale'de arabalı vapur kaçırıldı... "Hepimiz Ermeniyiz" sözüne kızan bir kişi Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde Gelibolu'ya hareket eden gemiyi kaçırdı. Korsan gemide C-4 patlayıcı olduğunu söyledi. İşte korku dolu anlar...

ÇANAKKALE'nin Lapseki İlçesi'nden bu akşam saat 23.00 sıralarında Gelibolu'ya hareket eden ‘Sultantepe’ arabalı vapurunu ele geçirdiğini iddia eden ve ‘Vatanseverler Örgütü’ adını kullanan, bir kişi, gemiye C4 patlayıcı madde yerleştirdiklerini, gemideki yolcu ve araçların ulusal basın gelmeden boşaltılmayacağını söyledi.

İhbarın, İstanbul'daki Gemi Trafik Merkezi Müdürlüğü yetkililerine yapıldığı öğrenildi.

Çanakkale polisini de harekete geçiren ihbarın ardından Gelibolu İskelesi ve çevresinde önce geniş güvenlik önlemleri alındı. Ardından Gelibolu araba vapuru iskelesindeki vatandaşlar tahliye edildi.

Bir süre Gelibolu açıklarında bekleyen arabalı vapuru, saat 24.04 sıralarında iskeleye yanayarak, yolcu ve araçlarının boşaltılmasına başlandı.

Güvenlik güçlerinin ise iskeleye yanaştırılan gemiye binme hazırlıkları yaptığı öğrenildi.
     
Eylemi yapan 1 kişi

Gelibolu'da kaçırılan Sultantepe arabalı vapurunda eli silahlı bir kişinin kaptan köşküne çıkarak, geminin kaptanını rehin aldığı bildirildi. Gemi korsanının ‘Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeni'ğiz’ sloganını protesto etmek için bu eylemi yaptığını söylediği öne sürüldü.

Çanakkale polisini ve terörle mücadele ekiplerini harekete geçiren eylemin, Gelibolu arababalı vapur iskelesinin çevresinde önce geniş güvenlik önlemleri alındı. Gelibolu Emniyet Müdür de olay yerinde incemelerde bulunuyor. Terörle Mücadele ekiplerinin, arabalı vapura müdahalede bulunmak için hazırlık yaparken gazetecilerle görüştürme talebi ise yetkililerce inceleniyor.
     
Görgü tanığı Aziz Öztaş

Olay esnasında gemide bulunan yolculardan Aziz Öztaş, CNN TÜRK'ün canlı yayına bağlanarak olay hakkında şu bilgiyi verdi: "Saat 23:00'da vapura bindik. Gemiye bir kişi Türk Bayrağı astı. Eylemciyi görmedik. Gemi denizin ortasında yarım saat kadar durdu. O sırada bizim eylemden haberimiz yoktu. Gemi kıyıya yanaştıktan sonra biz kaçırılma olayı olduğunu anladık. Bizim gemiden inmemizi söylediler, ardından bizler güvenli şekilde indik. Tamamen boşalttık, vapurda ayolcu kalmadı fakat araçlar duruyor.
     
Eylemci: Vatan için yaptım

Yapılan müdahalelerin ardından vapurdan inmeye razı olan eylemci, indikten sonra basın mensuplarının, "Neden yaptınız?" şeklindeki sorularına, "Vatan için yaptım" şeklinde cevap verdi. Basın mensupları ile görüştükten sonra eylemini sona erdireceğini belirten eylemci, elinde Türk Bayrağı ile birlikte vapuru terk ederek emniyet güçlerine teslim oldu. Yaklaşık 2 saat süren eylem herhangi bir olay çıkmadan sona erdi.

Milliyet



Bu haber 432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,079 µs