En Sıcak Konular

İslam'la mücadele için futbol

13 Ağustos 2009 09:27 tsi
İngiltere'deki aşırı sağcılar, "İslamla mücadele" için futbol fanatiklerini istihdam etmiş.

Aşırı sağcı İngiliz Savunma Ligi organizasyonu, "radikal İslamcı" gruplara ve şeriat kanunların İngiltere'de bazı alanlarda kullanılmasına karşı İngiliz futbol taraftarlarını istihdam etmek istediği yönündeki iddiaları doğruladı.

İngiliz Savunma Ligi ve yakın ilişkide bulundukları Casuals United grubu, gelecek haftalarda düzenleyecekleri bir gösteride aşırı İslamcı grupları ve şeriat kanunlarının başta bazı bankalarda olmak üzere İngiltere'de kullanılmasını protesto edeceklerini duyurdu. Amaçlarının İslamcı bazı gruplara karşı daha sert olmak ve onları cezalandırmak için hükümete baskı yapmak olduğunu açıklayan Casuals United Derneği Başkanı Trevor Kelway, "Bizim bu amacımıza destek verecek futbol taraftarlarını toplayacağız. Futbol taraftarlarımızın vatansever ve gerektiğinde elini taşın altına koyacak karakterleri olduğuna inanıyorum."dedi.

Bu arada her iki organizasyonun bu amacı büyük tepki gördü. Birleşik Faşizm Karşıtı grubu, "Kendilerine kendileri için savaşacak taraftar bulmak istiyorlar. Bence amaçları oy kazanmak . Ama buna izin vermeyeceğiz. Bu hareketler aşırı sağcı BNP partisine yarar. Eğer gösteri yaparlarsa biz de onlara karşılık vereceğiz ve yürüyüşlerine izin vermeyeceğiz." dedi. Geçtiğimiz günlerde İngiltere'nin Birmingham şehrinde bir gösteri düzenleyen aşırı sağcı gruba müdahalede bulunulmuş ve olayda 34 kişi göz altına alınmıştı. Irkçılık yapmakla suçlanan İngiltere Savunma Ligi, protesto gösterilerine ise Luton şehrinde başlayacaklarını açıkladı. Luton şehrinin seçilmesinin nedeni ise, geçtiğimiz günlerde Afganistan'dan dönen İngiliz askerlerin Luton Havaalanı'na indikten sonra Müslüman göstericiler tarafından protesto edilmeleri.

Organizasyonun ırkçılık yapmadığını belirten Casuals United Başkanı Kelway, düzenleyecekleri gösteride bazı Müslümanların da bulunacağı ve bunların da aşırı İslamcıları protesto edeceklerini açıkladı.

Faşizme karşı olmakla bilinen Searhlight grubu yetkilileri ise, yapılanın ırkçılık olduğunu ve bu ırkçılığa futbol severlerin hoşgörü ile bakmayacağını açıkladı.

cihan



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,335 µs