En Sıcak Konular

Şehit ailelerini sarsacak belge

13 Ağustos 2009 08:49 tsi
Şehit ailelerini sarsacak belge Cenazelerdeki protestolar 'Karanlık Savaş Konsepti'nin parçasıymış...

Hükümetin yürüttüğü Kürt meselesine çözüm arayışlarının önü şehitlik kavramı üzerinden geliştirilen argümanlarla baltalanmaya çalışılıyor. Şehit yakınlarının acısı daha önce de pek çok kez iç siyaset malzemesi olarak kullanıldı. 2007'deki cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler sürecinde yaşananlar bunun en büyük kanıtı.  
 
Şehit cenazelerinde hükümet üyeleri yuhalandı, pet şişelerle darp edilmeye çalışıldı, yürüyüşler tertiplendi. Ergenekon sanıklarında çıkan belgeler, 2007 yılında yaşananların planlı bir süreç olduğunu ortaya koyuyor. İkinci Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerinde yer alan ve Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi'nden il, ilçe ve belde şubelerine gönderilen 6 Haziran 2007 tarihli genelgede şu ifadeler dikkat çekiyor: "ADD üyeleri bölgelerinde veya civar bölgede tertiplenen şehit cenaze törenlerine yoğun katılım sağlayacak." Yine ikinci Ergenekon iddianamesinin eklerinde yer alan bir belge de sürecin İşçi Partisi tarafından organize edildiğini gözler önünü seriyor. Ergenekon soruşturması kapsamında Temmuz 2008'de gözaltına alınan İşçi Partisi Öncü Gençlik Kolları İstanbul İl Başkan Yardımcısı Tunç Akkoç'ta ele geçirilen notlarda, şehit cenazelerinin kullanılmasının önemine değinilmiş. İşçi Partisi Öncü Gençlik Olağanüstü Genel Kongre Raporu Taslağı Şubat 2008 tarihli dokümanda şu ifadelere yer veriliyor: "22 Temmuz (2007) seçimleriyle gücünü tazeleyen AKP'ye karşı kuvvetlerin giderek daha kararlı olma zorunluluğunda olduğu, seçimler öncesinde gerçekleştirilen Cumhuriyet mitinglerinin başarısı, yine gerçekleşen terör eylemleri sonucu organize edilen mitingler ve şehit cenazelerindeki eylem tarzının doğruluğunu ve başarısını... Yine Öncü Gençlik yapılanması olarak liseler ve üniversitelerde gerçekleştirilen kadrolaşma çalışmalarının maddî kaynakları artırma girişimlerinin açıklandığı toplantı kararları ve değerlendirmesinden müteşekkil olduğu görülmüştür."

Ergenekon sanığı emekli Tümgeneral Erdal Şenel'in evinde ele geçirilen bir CD'de ulaşılan 'Karanlık Savaş Konsepti' adlı belge, Türkiye'deki etnik ayrımcılığı büyütmek ve Kürt-Türk çatışması çıkarabilmek için hazırlanmış. Planda açık açık terör örgütü PKK'nın el altından desteklenmesi gerektiği yazıyor. Kürt-Türk çatışması çıkarmak için hazırlandığı iddia edilen planın devamında da şehit cenazeleri var. Örgüt bir eliyle PKK'yı desteklerken bir eliyle de şehit cenazelerini karıştırmayı öngörüyor.

2007'de şehit cenazeleriyle ilgili Akdeniz, Ege ve Marmara'nın bazı illerinde tertiplenen yağma ve linç girişimleri dikkat çekmişti. Yapılan sokak gösterilerinde İşçi Partisi Gençlik Kolları, Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri aktif rol aldı. Şehit cenazeleri gazete manşetlerine taşındı, televizyonlarda dakikalarca süren görüntülerle bu süreç desteklendi.

zaman



Bu haber 844 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,930 µs