En Sıcak Konular

Evcil'in tahliye talebine ret

12 Ağustos 2009 17:35 tsi
İŞADAMI Nesim Malki'nin Bursa'da öldürülmesi olayıyla ilgili üçüncü kez başlanan yargılamada, ‘azmettirici’ olarak suçlanan tutuklu sanık Erol Evcil'in tahliye talebi reddedildi.

Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen kararın, Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi tarafından ikinci kez bozulmasından sonra Malki cinayetiyle ilgili yargılamaya geçen ay başlanmıştı. Erol Evcil'in de ‘azmettirici’ suçlamasıyla yargılandığı Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, 7 Ocak 2008'de 5 sanık hakkında ‘tasarlayarak adam öldürme’ suçundan ömür boyu, bir kişi hakkında ise ‘adam öldürmeye yardım etmek’ ten dolayı 12 yıl 6 ay hapis cezası vermişti. Erol Evcil'in avukatı Kemal Kumkumoğlu verilen bu karara da itiraz etmiş, itirazı değerlendiren Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, davayı ‘soruşturma eksik yapıldığı’ gerekçesiyle sanıklar lehine bozmuştu.

Nesim Malki cinayetiyle ilgili üçüncü kez yargılamaya bugün Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya, Kandıra F Tipi Cezaevi'nden getirilen tutuklu sanık Erol Evcil ile Bursa E Tipi Cezaevi'ndeki Oğuz Işıklı katıldı.

EVCİL VE AVUKATLARI TAHLİYE İSTEDİ

Evcil ile birlikte ‘Bozuk para’ davasından yargılanan ve bir süre önce tahliye edilen Nilüfer Turizmin sahibi işadamı Hüseyin Kayapalı da dinleyiciler arasında duruşmayı izledi.

Duruşmada söz alan Erol Evcil'in avukatı Mehmet Er, müvekkilinin alabileceği cezanın en üst sınırını tutuklu kaldığı süreyle infaz etmiş olduğunu bildirerek, “Mahkemece verilen ve bizim tarafından temyiz edilen karara göre, müvekkilimize verilecek ceza müebbet hapistir. Af yasası ve yasa değişikliği nedeniyle bu cezayı alması halinde cezaevinde kalacağı süre 6 yıl 2 gündür. Oysa müvekkilim mevcut durumda, bu süreden bir ay daha fazla tutuklu bulunmaktadır. Bu nedenle tahliyesini talep ediyoruz” dedi.

Evcil'in diğer avukatları Ahmet Gökçen ve Kemal Kumkumoğlu da aynı gerekçelerle müvekkillerinin tahliyesini istedi.

Duruşmada söz alan Erol Evcil ise avukatının savunmasına katıldığını belirterek, tahliyesini istedi.

Duruşmada söz alan Burhannetin Türkeş’in avukatı Levent Dönertaş ise müvekkilinin koroner kalp rahatsızlığı nedeniyle Ankara'da hastaneye sevk edildiğini bildirerek, ileride mağdur olma durumunun ortaya çıkabileceğini ve bu nedenle müvekkilinin tahliye edilmesini talep etti.

Oğuz Işıklı'nın avukatı Alper Oyan ise 10 yılı aşkın süredir içinde hakkında özel ekip kurulmasına rağmen yakalanamayan ve kendi iradesiyle teslim olan müvekkilinin yokluğunda adının karıştığı bu suçtan aklanacağını düşünerek teslim olan müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, Erol Evcil ve Burhanettin Türkeş hakkında tutukluluk halinin devamına Mahkeme Başkanı Ergün Kurdak'ın muhalefetiyle karar verdi. Mahkeme heyeti, ayrıca sanıkların tutukluluk hallerinin 10 Eylül 2009'da tekrar incelenmesini ve duruşmanın 18 Eylül 2009 tarihine ertelenmesini kararlaştırdı.



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,513 µs