En Sıcak Konular

MHP'ye haber şoku !

12 Ağustos 2009 17:11 tsi
Denizli'deki yerel gazete yöneticileri, son yerel seçimde yayınladıkları reklamların ücretini ödemediği gerekçesiyle, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Teşkilatı'nı protesto ederek, haberlerini yapmama kararı aldı.

MHP'ye haber ambargosu uygulayacak


Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Basın Bürosu'nda, Cemiyet Başkanı Bülent Öztürk başkanlığında bir araya gelen yerel medya temsilcileri, alacaklarının ödenmemesi sebebiyle partiyle aralarında yaşanan problemleri, faksla MHP Genel Merkezi'ne de bildirdi.

Yerel 14 gazete sahibi ve sorumlusunun imzasıyla MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye fakslanan dilekçede şu ifadelere yer verildi: "29 Mart yerel seçimlerinde Denizli'de yerel basın olarak MHP İl Teşkilatı ile yapılan reklam sözleşme ve anlaşmalarıyla görevimizi yerine getirdik. Seçimlerden sonra ise basın kuruluşları, anlaşmalardan doğan alacaklarını tahsil edecek muhatap bulamamaktadır. Bu konuda gereğinin yapılmasını arz ederiz."

Ellerindeki sözleşmelere rağmen MHP il yönetimi tarafından gazetelere ödeme yapılmadığını belirten DGC Başkanı Öztürk, "Ekonomik kriz sebebiyle zor şartlarda yayınlarını sürdüren gazetelerimiz, MHP tarafından mağdur edildi. Partide muhatap olarak kimseyi bulamıyoruz. Devlet Bahçeli'ye yazılan dilekçeyle borçların ödenmesini istiyoruz." dedi.

Gazete sahipleri olarak MHP eski ve yeni yönetimleriyle görüştüklerini ancak sonuç alamadıklarını belirten Hizmet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Önder Varol da, "Başta MHP olmak üzere dışarıdan binlerce lira alacağımız olmasına rağmen tahsilât yapamadığımızdan, gazetemizin kağıdını bile alırken zorlanmaya başladık. Seçimlerin üzerinden beş ay geçti, bugüne kadar MHP'nin borçlarını ödemesi için bekledik. Görüşmeler yaptık ancak istediğimiz yanıtları alamadık, muhatap bulamadık. Gazete sahipleri ve yöneticileriyle birlikte, borçlarını ödeyene kadar MHP haberlerine sayfalarımızda yer vermeme kararı aldık. Toplantılarına ve etkinliklerine de katılmayacağız." ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili olarak Cihan'a bir açıklama yapan MHP Denizli Merkez İlçe Başkanı Fırat Dağdeviren ise şunları söyledi: "Bu borçlar, eski dönemden kalmış. Detaylarını bilmiyorum. Biz yönetime yeni geldik. Konuyla ilgili olarak il başkanımız açıklama yapacaktır."

Denizli'de MHP'den alacaklarını tahsil edemeyen gazete ve ajanslar şöyle: Hizmet Gazetesi, Olay Gazetesi, Gündem Gazetesi, Yeni Gazete, Haberci Gazetesi, Kulvar Gazetesi, ART, Objektif Gazetesi, Meydan Gazetesi, Medya S, Son Nokta Gazetesi ve İhlâs Haber Ajansı (İHA).

(CİHAN) 



Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,464 µs