Darbeye karşı isyan sürüyor | " /> Darbeye karşı isyan sürüyor | "/>

En Sıcak Konular

Darbeye karşı isyan sürüyor

12 Ağustos 2009 12:35 tsi
Darbeye karşı isyan sürüyor Honduras'ta, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Devlet Başkanı Manuel Zelaya yanlısı binlerce kişinin darbe karşıtı gösterisinin ardından başkentte sokağa çıkma yasağı yeniden yürürlüğe konuldu.

Darbe sonrası oluşturulan hükümetin Enformasyon Bakanı Rene Zepeda, sokağa çıkma yasağının saat 22.00'den sabah saat 05.00'e kadar ve yalnızca başkent Tegucıgalpa'da uygulanacağını söyledi.
Honduras'ta dün darbe sonrası en büyük gösterilerden biri yapıldı. Zelaya yanlıları ülkenin dört bir yanından yayan olarak başkent Tegucıgalpa'ya akın ederek, burada darbeyle görevinden uzaklaştırılan eski devlet başkanının görevine iade edilmesini istediler.

Yurt dışında sürgünde olan Zelaya'nın Honduras'ta bulunan karısı Xiomara Castro, Honduras bayrakları taşıyan 10 bin göstericiye hitaben yaptığı konuşmada, 28 Hazirandaki darbenin ardından direnişin 45 gündür sürdüğünü, halkın hala sokaklarda olduğunu söyledi.

Tegucıgalpa'nın yanı sıra dün ülkenin ikinci büyük kenti San Pedro Sula'da da yaklaşık 4 bin Zelaya yanlısı gösteri yaptı.

Göstericiler, eylemlerinin Amerikan Devletleri Örgütü (OAS) heyetinin Honduras'a yapacağı ziyaretle çakışması için geçen çarşamba günü yürüyüşe başlamışlardı. Ancak darbecilerin iktidara getirdiği hükümet, OAS heyetinin dün planlanan ziyaretini engellemişti.

OAS'ın gelecek hafta için yollamaya çalıştığı heyette Arjantin, Kanada, Kostarika, Jamaika, Meksika ve Dominik Cumhuriyeti dışişleri bakanlarının yer alacağı belirtiliyor.

Honduras'ta, 28 Haziranda yapılan darbe ile Devlet Başkanı Manuel Zelaya sürgüne gönderilmiş, bu göreve Roberto Micheletti atanmıştı.

Amerikan Devletleri Örgütü, Micheletti'yi, Zelaya'nın görevine dönmesi konusunda uluslararası müzakerecilerle görüşmesi için ikna etmeye çalışıyor.

A.A.



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,540 µs