En Sıcak Konular

Abdullah Öcalan özür dileyecek!

12 Ağustos 2009 11:04 tsi
Abdullah Öcalan özür dileyecek! Gözler terörist başı Öcalan'da.. Yol haritasını açıklayacağı yer belli oldu. Avukatları bazı ipuçları verdi..

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan, 15 Ağustos 1984 tarihinde Siirt'in Eruh ilçesinde gerçekleştirdiği ilk terör eyleminin 25. yıldönümünde aynı yerden özür dilemeye hazırlanıyor.

Öcalan, avukatlarından 'Kürt sorununun çözümüne yönelik yol haritasının Eruh'tan açıklanması ricasında bulundu. Açıklamada, önemli özeleştirilerin yanı sıra 'özür' mahiyetinde ifadelerin de yer alacağı belirtiliyor.

Festivalde açıklanacak

Avukatlar, yol haritasını DTP'li Eruh Belediyesi tarafından 15 Ağustos'ta düzenlenecek olan 1. Eruh-Çırav Doğa ve Kültür Sanat Festivali'nde ilan etmeyi planlıyor.

Hükümet, Kürt sorununun çözümüne yönelik açılımı giderek genişletirken terör örgütü PKK ve elebaşısı Abdullah Öcalan da sürece dahil olmaya çalışıyor. Öcalan, bir süre önce Kürt sorununun çözümüne yönelik yol haritası hazırlayacağını ve bunu 15 Ağustos'ta açıklayacağını bildirmişti.

Alınan bilgilere göre PKK elebaşısı, avukatlarıyla yaptığı görüşmede yol haritasını bugün kendilerine vereceğini, 3 gün sonra da açıklanmasını istediğini kaydetti. Öcalan, açıklamanın yapılacağı yerle ilgili de talepte bulundu. Terör örgütü elebaşısı, 25 yıl sonra yapılacak bu açıklamanın yine Eruh'ta gerçekleştirilmesinin anlamlı olacağını söyledi. Avukatlar da herhangi bir sorun çıkmaması durumunda bu isteği yerine getireceklerini belirtti.

 internethaber



Bu haber 848 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,876 µs