En Sıcak Konular

Adnan Polat'tan Lincoln itirafı

12 Ağustos 2009 09:07 tsi
Adnan Polat gündemle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Arda'dan Lincoln'e, transferlerden Riva'ya o şok sözler...

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, sezona başlarken toplantı yaptıklarını belirterek, “Federasyon Başkanı Mahmut Özgener artniyetli değil. İlk yıl biraz tecrübesizdi. Güvenimiz devam ediyor. Ama bizi de dinlemeli” şeklinde konuştu...

Avrupa’nın en iyi teknik kadrosuna sahip olduklarını da belirten Polat, “Dalgalı denizlerde gemiyi selametle yüzdürdük. Riva değerini bulduğunda satarız. 6 milyon Euroya transferi hallettik” dedi...

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, dün düzenlediği basın toplantısında çok net mesajlar verdi. Geçen sezonun hayal kırıklığı yaşadığını belirten Adnan Polat, yeni sezona ise beyaz bir sayfa açarak girdiklerini söyledi. Federasyon Başkanı Mahmut Özgener’e güvendiklerini belirten Polat, “Sezon başında arkadaşlarla oturup konuştuk. Sayın Mahmut Özgener’in iyi niyetinden kuşkumuz yok.

Ancak ilk yıl bazı sorunlar yaşandı. Bizim federasyona desteğimiz sürüyor. Yeter ki tavsiyelerimize ve önerilerimize önem verilsin. Ben anti futbolun önlenmesini istiyorum. Geçen sezon Sivas’a stadı ısıtması için federasyon 500 bin dolar vermiş. Onlar parayı altyapıya harcamış. Ne oldu Manisalı oyuncunun çapraz bağları koptu. Aynı şekilde Konya’da bizim Uğur sakatlandı. Bu sporcuların da anne babası var. Onların sağlığı da önemli” dedi.

RİVA KÖPRÜDEN SONRA

Riva arazisini 3. köprünün yapımından sonra satacaklarını da belirten Adnan Polat, “Bu projenin imar maliyetini karşılamak da ayrı bir konu. Kasım’da 3. köprünün ihaleye çıkarılacağını öğrendik. Yol bizim arazinin 10 dakika yanından geçecek” hatırlatmasında bulundu. Her kulübün ekonomik sorunu olduğunu da belirten Polat, “Gemiyi dalgalı açık denizlerde şimdiye kadar elametle yüzdürdük. Transfere de fazla para harcamadık. Toplam 15.5 milyon Euro bonservis bedeli ödedik. Bunun da 6 milyonu peşin. Geri kalan bölümünü 5 yıla yaydık. Bunu banka teminatı olmadan Galatasaray’ın adıyla yaptık. Nasıl başardığımızı sorarsanız Haldun Üstünel’e sorun. O sihirbaz gibi. Asla, havlu atmadan sabahlara kadar pazarlık yapıyordu. Ben de telefonla takip ediyordum” diye konuştu. Polat, Avrupa’nın en iyi teknik ekibinin de Galatasaray’da olduğunu vurguladı.

4 ŞEYE ÜZÜLDÜM

1-Başkan Adnan Polat geçen sezon kendisini üzen ilk şeyin Şampiyonlar Ligi’nde kendilerinin yarı gücünde olan bir takıma elenmek olduğunu söyledi. Polat, “Stau Bükreş’e elenmemiz benim için ilk üzüntü oldu” diye konuştu.

2-Başkan Adnan Polat’ın ikinci üzüntüsü ise Kadıköy’de 1-0 öne geçtikleri maçta Fenerbahçe’ye yenilmeleri olduğunu söyledi. Polat, bu karşılaşmada maça iyi başlamalarına ve golü bulmalarına rağmen kaybetmelerinin kendisini üzen önemli olaylardan olduğunu bildirdi.

3-Polat’ın üçüncü üzüntüsü ise UEFA Kupası’nda Hamburg’a elenmekti. Polat, “Kadıköy’de UEFA finalini oynamak ve kupayı kaldırmak istiyorduk. Finali kimlerin oynadığına bakınca üzüntüm daha da arttı” ifadesini kullandı.

4-Polat yeni sezonda şampiyonluktan başka hedeflerinin olmadığını vurgularken, geçen sezon en çok üzüldüğü 4. olayın da ligi 5. sırada tamamlamak olduğunu ifade etti. Polat geçen yıla dair iyi bir şey hatırlamadığını da sözlerine ekledi.

LİNCOLN'E SABRDEREK DİĞER OYUNCULARA HAKSIZLIK ETTİK

Adnan Polat, Lincoln konusunda da çarpıcı açıklamalar yaptı. Yöneticilik yaşamının en büyük toleransını Lincoln’e gösterdiğini belirten Polat, “Ama o takımın kamp yaptığı yerin 60 kilometre yakınında olmasına rağmen kampa gelmedi. Bir gurbetçi vatandaşın cep telefonuyla çektiği görüntülerden bunu görünce çok üzüldüm. İyi oyuncu ama bizim bütün iyi niyetimize rağmen yeteneklerini Galatasaray için yeteri kadar kullanmadı. Hatta ona tahammül etme adına diğer oyunculara haksızlık ettiğimizi, çifte standart uygulamıdığımızı da söylemeliyim” diye konuştu.

UFUK VE SEZER’İ ALACAĞIZ

 Lincoln’le bundan sonra kozlarını UEFA’da ve CAS’ta paylaşacaklarını belirten Polat, “Federasyona başvurumuzu yaptık. Uğradığımız zararı tanzim etmek için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu. Polat Manisaspor’un satmak istemediği Ufuk ve Sezer’in de kendilerini istediğini belirterek, “Şimdi olmazsa sezon sonu alacağız” dedi.

ARDA'YI G.SARAY'DAN KÜÇÜK TAKIMA VERMEM

Başkan Adnan Polat, Arda Turan’ın çok genç yaşta kaptan olmasının bir sorun teşkil edip etmeyeceği sorusuna da, “Kaptanlık verirken sadece yaş kriterlerine dikkat edilmez. Bir çok konuda oyuncunun özellikleri göz önüne alınır. Biz de bu değerlendirmeyi yapıp, Arda’ya kaptanlık verdik. Çok da iyi yaptığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Arda’nın da her insan gibi hataları olacağını belirten Polat, “Ona bir şans verin. Bu işi çok iyi yapacağını düşünüyorum. Daha önce Bülent Korkmaz’ı da kaptan yaptığımızda 19 yaşındaydı. Bu işi de çok iyi yaptı. Takımın en tecrübeli oyuncularıyla bu konuda görüşüyoruz. Onlar kaptanlarından memnunlar” ifadesini kullandı. Eski Başkan Faruk Süren’in Arda’ya 60-65 milyon dolar fiyat biçmesi konusunda ise Adnan Polat, “Bir fiyat biçmek doğru olmaz. Ama menajeri olmasına rağmen Ben Arda’ya kariyer planlamanı ben yapacağım dedim” hatırlatmasında bulundu.

HER ŞEY PARA DEĞİL

 Polat bunu söylemesinin nedenini de şöyle açıkladı: “Arda Galatasaray’dan ayrılacaksa Avrupa’da ilk 5’e oynayan takıma gitmeli. Son sıralara oynayan takımlara satmam. Her şey para değildir” dedi. Adnan Polat, Türk Telekom Arena Stadı’nın gecikmesinin kendilerini büyük maddi kayba uğrattığını da belirtti.

RAKİP BAŞKANLARA 'BERBERLİ' CEVAP

Başkan Adnan Polat bir muhabirin, “Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 3 yıl başkanlık sözü verdi. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören de bunu 5 yıla çıkardı. Sizin de bir vaadiniz olacak mı?” şeklindeki sorusu üzerine Adnan Polat, “Berberin biri dükkan açmış, tabelasına da ‘şehrin en iyi berberi’ diye yazdırmış. Diğeri de dükkan açmış, ‘mahallenin en iyi berberi’ diye yazdırmış.

Üçüncüsü de dükkanın tabelasına, ‘sokağın en iyi berberi” diye yazmış. Şimdi bu iş de böyle. Galatasaray’ın hedefinin şampiyonluk olduğunu söylemeye gerek yok. Bu takımı boşuna mı kurduk, bu kadar masraf ettik” diye konuştu. Bazı oyuncuların satılacağını, bazılarının da kiraya verileceğini vurgulayan Polat, transfer konusunda ise, “Hayat biter transfer bitmez” sözlerini yineledi.

 



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,460 µs