İrtica paranoyasında zirve nokta | " /> İrtica paranoyasında zirve nokta | "/>

En Sıcak Konular

İrtica paranoyasında zirve nokta

12 Ağustos 2009 08:45 tsi

İrtica paranoyasında zirve nokta Ergenekon terör örgütü davasının tutuklu sanıklarından eski Malatya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun görevdeyken Darende'deki ilahiyat fakültesini Malatya merkeze taşıtmasının da arka planı iddianamede ortaya çıktı.

Hilmioğlu'nun evinde ele geçen 'İlahiyat Fakültesine Ait Değerlendirme Bilgi Notu' başlıklı dokümanda bu fakültede görev yapan 11 kişinin irticai faaliyetlere destek verdikleri, fakültenin yakınında bulunan Hulusi Efendi Vakfı'nın Nakşibendi tarikatına yakın olduğu, 2 adet kız ve erkek yurdu bulunduğu anlatıldı. Sonuç kısmında da, "Darende ilçesinin Malatya ilinin irticai amaçlı vakıf ve derneklerinin faaliyetlerinin en yoğun ilçesi olduğu, fakültenin ilçede olması ve ilçenin de en uzak ilçe olması sebebiyle fakülte faaliyetlerinin kontrol ve denetiminin güçleştiği, fakültenin irticai amaçlı vakıf ve derneklerin etkisinden kurtulabilmesi için il merkezine nakledilmesi gerektiği ve idareci kadrosunun çağdaş yaşama ayak uyduran akademisyenlerden seçilmesinin gerekli ve zorunlu olduğu kanaatine varıldığı" kaydedildi.

AYTAÇ YALMAN'A FİŞLEME BRİFİNGİ

Aramalarda ayrıca, Hilmioğlu'nun darbe planlarında ismi geçen dönemin Jandarma Genel Komutanı Aytaç Yalman'a Darende İlahiyat Fakültesi ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdiği yazışma da bulundu. Bu fakültede görevli öğretim görevlilerinin adı-soyadı ile unvan, branşları ve emekli sicil numaralarının, ilahiyat fakültesinin il merkezine alınması için yapılan yazışmaların gönderildiği iddianamede yer aldı. Hilmioğlu, fakültenin taşınmasının basında çıkması üzerine Yalman'ın kendisini telefonla arayarak bilgi istediğini, bunun üzerine söz konusu yazışmaları hazırladığını anlattı.

HİLMİOĞLU'NDAN İKNA KONUŞMALARI

Öte yandan, sanık Hilmioğlu'nun evinde ele geçirilen 414 numaralı CD'nin bilgi notunda Darende İlahiyat Fakültesi'nde 36 adet öğretim görevlisi ile 268 adet kız ve erkek öğrencinin bulunduğu, kız öğrenciler ile bayan görevlilerin okula ve derslere başörtüsüyle girip çıktıkları ve bu konuda fakülte idaresince hiçbir önlem alınmadığı şeklinde değerlendirmenin yapıldığı yer aldı. Hilmioğlu'nun da bu bilgi notu doğrultusunda 1 Ekim 2001'de Darende İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile toplantı yaparak, bu fakülteyi il merkezine taşıyıp daha rahat kontrol altında tutmak istediği şeklinde ikna konuşmalarını içeren video bulunduğu iddianamede belirtildi. Hilmioğlu savcılık ifadesinde, bu konuşmayı öğrencilerin kılık kıyafet yönetmeliğine uyması amacıyla yaptığını savundu. 



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,260 µs