En Sıcak Konular

Tunceli'ye turist akını başladı

11 Ağustos 2009 22:01 tsi
Hükümetin Kürt açılımının ardından silahların sustuğu Tunceli bölgesine turist akını başladı.

İspanya, Hollanda ve diğer ülkelerden Tunceli'ye gelen bir çok turist, daha önce sık sık çatışmaların yaşandığı Ovacık ilçesine bağlı Mercan Vadisi'ni ziyaret ederek doğal güzellikleri gezdiler. Tunceli'nin doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını söyleyen İspanya'nın Bask ve Katalon bölgesinden gelen turistler, şehre tekrar gelmek istediklerini dile getirdiler. 
 
Turist akını, bölgedeki turistik tesis sahiplerini de sevindirdi. 1996 yılında büyük umutlarla El Baba Camping tatil köyünü kuran tesis sahibi Mahmut Utan, son dönemde yaşanan olumlu açılımlar sonucu Tunceli bölgesine turist akınının olduğunu; bu durumun da turizmcileri sevindirdiğini söyledi.

Sabah saatlerinde camping alanında Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile kahvaltı yapan İspanyalı turistler, yasaklı bölgelerin kaldırılarak, Tunceli gibi doğası güzel bir yerin özgürce gezilmesi gerektiğini söylediler.

Türkiye'de siyasetçi ve bürokratların ılımlı davranması sonucu çatışmaların yerine olumlu bir havanın geldiğini ifade eden CHP'li Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, "Artık çatışma ortamından uzak bir hava var. Bu nedenle turistler de artık buralara geliyor. Biraz sonra dağları gezmeye gidecekler. Geçmişte bunu yapmak çok zordu. Hepimiz barışı istiyoruz. İnşallah çatışmalı ortam sona erer." şeklinde konuştu.

İspanya'dan 14 kişilik grup olarak Ovacık ilçesine gelen turist heyeti de, Türkiye'yi tanımak için sadece İstanbul'a değil, diğer illere de gitmek gerektiğini ifade ettiler.

Organik ürünlerle yaptıkları kahvaltının ardından El Baba Camping'den hareket eden turist grubu, Ovacık ilçesine yarım saat mesafedeki Mercan Vadisi'ne doğru yola çıktı.

cihan



Bu haber 768 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,891 µs