En Sıcak Konular

Köstebeğin uzanmadığı yer kalmamış!

0 0 0000 00:00 tsi
Köstebeğin uzanmadığı yer kalmamış! Köstebek skandalının boyutları ürkütücü hale geldi... Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Merkezine girerek, siyaset, iş adamı ve gazetecilere yönelik usulsüz sorgulama yapan kişilerin, bununla sınırlı kalmadıkları ortaya çıktı...

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Bilgi İşlem Merkezine girerek, devlet görevlileri, siyasiler, iş adamları ve gazetecilere yönelik usulsüz sorgulama yapan kişilerin, aynı işlemi bazı büyük özel sektör şirketleri için de gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Sorgulama skandalını araştırmak için Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulunda oluşturulan özel komisyonun çalışmaları sırasında her gün yeni bilgilere ulaşılıyor.

Soruşturmayı derinleştiren komisyon üyeleri, devlet görevlileri, siyasiler ve gazeteciler için çok sayıda sorgulama yaptığı tespit edilen kamu görevlilerinin, başka kimler hakkında sorgulama yaptıklarını da araştırma kararı aldı.

Bu çerçevede tekrar Bilgi İşlem Merkezi kayıtlarına girildi ve daha önce hakkında sorgulama yapıldığı belirlenen 30 kişi ve kuruluşun dışındaki hangi isimler için usulsüz inceleme yapıldığı taranmaya başlandı.

BÜYÜK ŞİRKET BİLGİLERİNE DE GİRİLMİŞ
Söz konusu tarama sonucu ortaya çıkan ilk bulgularda, devlet görevlileri, siyasiler, iş adamları ve gazetecilerin sistemdeki gizli bilgilerine giren kamu görevlilerinin, büyük özel sektör şirketlerinin bilgilerine de girerek, onlar için de çeşitli sorgulamalar yaptıkları anlaşıldı.

Sorgulamaya alınan şirketler içerisinde bazı büyük otomotiv firmalarının yanı sıra, büyük hipermarket zincirleri ve inşaat şirketlerinin olduğu da görüldü.

Komisyon üyeleri, bu şekilde başka hangi şirketler için usulsüz sorgulama yapıldığını araştırıyor. Bu konudaki bilgilerin derlenmesinin ardından bu defa özel sektör kuruluşları için neden böyle bir sorgulamaya gidildiği, bilgilerin hangi amaçla toplandığı konusu araştırılacak.

TAŞRADAKİ UZANTILAR TARANIYOR
Öte yandan soruşturma komisyonu, merkezde sorgulama yapan kamu görevlilerinin taşradaki uzantılarını ortaya çıkarmak için de çalışma yapıyor.

Bu amaçla merkezden taşraya yapılan telefon görüşmelerinin arama kayıtları incelemeye alındı. Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulunda bir süre önce tartışma konusu olarak, medyaya yansıyan müfettişlerin telefon kayıt defterlerine el konulması işleminin de bu operasyon amacıyla gerçekleştirildiği öğrenildi.

Soruşturmayı yürüten müfettişler, arama kayıtları ile merkez ve taşradan yapılan sorgulamaları çapraz kontrole tabi tutacak.

Bu arada aynı gün, farklı illerden, aynı kişiler için yapılan sorgulamalar da taranmaya başlandı. Gerek telefon arama kayıtları, gerekse aynı gün aynı kişi ya da kişiler için giriş yapanların tespit edilmesiyle birlikte özellikle Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Siyasi Parti Liderlerine yönelik sorgulamada bulunan kişilerin kısa sürede ortaya çıkarılabileceği belirtiliyor.

Star



Bu haber 342 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,510 µs