En Sıcak Konular

İngilizler İnönü'nün hakkını verdi!

11 Ağustos 2009 16:36 tsi
Dünyanın en iyi atmosfere sahip 10 stadı belirlenirken; BJK İnönü Stadı, listede kendine 4. sırada yer buldu.

Dünyanın en iyi atmosfere sahip 10 stadını belirleyen Times Gazetesi, BJK İnönü Stadı'na listenin 4. sırasında yer verdi. Haberde, İnönü Stadı'nın gözalıcı bir atmosfere ve üstesinden gelinmez bir sahneye sahip olduğu vurgulandı.

Fenerbahçe'nin maçlarını oynadığı Şükrü Saracoğlu ve Galatasaray'ın evi Ali Sami Yen'in yer almadığı listenin zirvesinde, Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'un maçlarını oynadığı Westfalen Stadı yer aldı.

İşte Times'ın belirlediği dünyanın en iyi atmosfere sahip 10 stadı:

1: Westfalenstadion (Borussia Dortmund)
Borussia Dortmund'un stadı bir efsane. Sağır edici yoğunluktaki tezahüratları oyun alanına yansıtan, güvenli bir şekilde ayakta maç izlenebilen iki dev kale arkası tribünü. Bu yapı, tamamen futbol için ve taraftarların kendilerini haykırmaları için inşa edilmiş. Bütün Avrupa Kupası finalleri burada oynanmalı. Kıta'nın en iyi atmosferi.

2: San Siro (AC Milan)
Giuseppe Meazza Stadı'nı ilk kez gördüğünüzde, nefesinizin kesilmemesi imkansız. Milano varoşlarına iniş yapmış bir uzay gemisi gibi. Ölüm Yıldızı'nı yenebilir, o denli etkileyici. İçeride, tribünler uçurumdan farksız. Başdönmesiyle, daha dik olmaması için dua edersiniz. Futbol izlemek için masalsı bir yer.

3: Anfield (Liverpool)
Hayal edebileceğinizden bahsetmiyorum, fakat bilhassa Avrupa Kupası gecelerinde hayret verici bir kalabalık vardır. O bahar gecelerinden birinde Anfield'a gelin; KOP enerjiyle doludur ve ses sahayı dövmektedir, zayıf ruhluları ( Chelsea - Real Madrid - Juventus ) paramparça eder, Shankly'nin 'Yenilmez Armada'sı yeniden yaratılır. Liverpool için ev sahibi olmak, avantajdan daha fazlasıdır.

4: İnönü Stadı (Beşiktaş)
Fenerbahçe'nin evi Şükrü Saraçoğlu ve Galatasaray'ın evi Ali Sami Yen'i de örnek verebilirsiniz ancak Beşiktaş'ın İnönü Stadı muhteşem konumuna binaen günün kazananı. Bu stadın delikanlıları sıkıldıkları zaman Boğaz'dan Asya manzarası izleyebilirler. Ama sıkılmıyorlar, başlama vuruşundan itibaren göz alıcı bir atmosfer ve üstesinden gelinemez bir sahne.

5: Allianz Arena (Bayern Münih)
Yeni bir stad yapılacaksa, böyle yapılır. Bayern ve 1860 Münih'in evini yaratan mimarlar, Emirates ile aynı konforu sunuyorlar ama biraz da atmosfer eklemişler. Stadın dev, ıskarta bir araba lastiğini andıran tasarımı burasını aynı zamanda bir turist çekim alanı yapıyor. Gece boyunca da ışıklandırılıyor. İçeride oynayan bazı takımlardan daha eğlenceli.

6: Bernabeu (Real Madrid)
Nou Camp'ın şer ikizi. Real Madrid'in büyük ve görkemli evinde her şey Katalan muadiline göre daha iyi; belki biraz, ucu ucuna, büyük maç atmosferi hariç.

7: La Bombonera (Boca Juniors)
Arjantin'de sağlık ve emniyet zabıtaları yok. Olsaydı, Boca Juniors'un sahasına göz açıp kapayınca kadar kilit vurulurdu. Stadyumun üç tarafı geleneksel yatık oturma düzenine sahip ama dördüncüsü, dimdik tribün, Bombonera'yı eşsiz yapıyor. Bu stad zıplıyor, en fazla da River Plate geldiği zaman.

8: Stadionul Dinamo (Dinamo Bükreş)
Koşu parkuru bir stadın atmosferini mahvetmeye yeterli. Oysa Dinamo Bükreş'in stadı, soğuk savaş şıklığının şaheseri. Önce Stalinist heykellece karşılanıyorsunuz. Kalenin arkasındaki geniş bir merdiven - merdivenlerden aşağı inen bir çocuk arabasının sarsıntısını hayal edin - sizi oyun alanına götürüyor.

9: Nou Camp (Barcelona)
Maçına bağlı olarak, burası kolaylıkla en kötü stadlar listesinde yer alabilir. Işıklar kapalı olduğunda, burası ölüm gibi. Ama geceleri, Barça taraftarları Luis Figo'ya domuz kafası fırlattığında heyecan verici. Nou Camp, yerliler biletlerini turistlere satmak için sıraya girse de, Katalan kimliğinin katedrali. Ne yazık ki, Şampiyonlar Ligi bu gibi sıradan yerleri sık ziyaret ediyor. Daha nadir olsaydı, daha iyi olurdu.

10: Craven Cottage (Fulham)
Thames nehrinin kıyısındaki bu küçük, harap stad başka bir çağa atlamak gibi. Soylu bir yer ama iyi hissettiriyor. Zengin bir muhitte bulunmasına rağmen, Cottage'a giriş sıra evlerin arasından. Gösterişsiz ve rahatlatıcı. Yatma vaktindeki bir bardak ılık süt gibi.

Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,667 µs