En Sıcak Konular

Katliam davasında flaş gelişme

11 Ağustos 2009 16:08 tsi
Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge Köyünde 44 kişinin ölümü ile sonuçlanan davada çok önemli bir gelişme yaşandı...

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge Köyünde 44 kişinin ölümü ile sonuçlanan davaya bakan avukatların davadan çekildiği belirtildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bilge Köyü Muhtarı Abdurrahman Çelebi, Bilge Köyü'nde yaşanan katliamın mağdurları olarak davayı gönüllü olarak üstlenen Mardin Barosuna kayıtlı avukat Cemal Artık'ın, vekalet ücretini yüksek miktarda istediği için kendisinden davayı aldıklarını söyledi.

Olaydan sonra köyde kendilerini ziyaret eden Cemal Artık'ın, gönüllü olarak davaya bakmak istediğini söylemesi üzerine mağdurlar olarak vekâletlerini kendisine verdiklerini, ancak avukat Artık'ın bir süre önce kendisini ziyaret edip 115 bin gibi yüksek bir ücret talebinde bulunduğunu söyledi. Çelebi, "Burada 62 yetim çocuğu zaten zor şartlar altında bakıyorum. Avukatlarımızın daha önce bize gönüllü olarak avukatlık yapacaklarını, ancak daha sonra bizden yüksek fiyat talebinde bulunmalarına bir anlam vermedik. Biz vekâletimizi sadece Cemal Artık'a vermiştik ama karşımıza üç kişiyi daha çıkardı. Kendilerine bizden talep ettikleri 115 bin TL yerine daha makul bir ücret ödemek istediklerini söyledik. Ancak, avukat Cemal Artık buna yanaşmayınca biz de avukatımızı davadan azlettik." dedi.

Devlete yönelik tazminat davası açmaları yönünde avukatının kendilerini yönlendirdiğine de dikkat çeken Çelebi, "Avukatlarımız, devlet aleyhine dava açmamızı ya da 115 bin TL istediler. Daha önce kendilerine 5 bin TL ödeme yapmıştım. Şimdi de benden geri kalan parayı istiyorlar. Bizler de bu olayın akrabalar olarak kendi aramızda yaşanan bir olay olduğunu devletle bir ilişkisi olmadığını söyledik. Bilge Katliamında zaten bir darbe almıştık. Olayın Çorum'a taşınması ile ikinci darbeyi almıştık. Şimdi de avukatımızın bizden istedikleri bu yüksek ücretten dolayı üçüncü darbeyi de aldık." şeklinde konuştu.

Tatilde olduğu için telefonla görüşüne başvurulan avukat Cemal Artık ise davadan çekilme sebeplerinin paraya bağlı olmadığını, davacıların sözlerinde durmamaları ve kendi aralarında vardıkları anlaşmaya sadık kalmadıkları gerekçesi ile davadan çekildiklerini söyledi.

Bilge Köyü Davasında mağdurları Mardin Barosuna kayıtlı Cemal Artık, Sema Artık, Salih Demirkesen ve Diyarbakır Barosuna kayıtlı Sezgin Tanrıkulu takip ediyordu.

 

 



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,253 µs