En Sıcak Konular

73 yıl sonra ortaya çıkan büyük yalan

11 Ağustos 2009 13:57 tsi
1936 Berlin Olimpiyatları'nda "Hitler'in düşüşü" olarak gösterilen olayın perde arkası aslında bambaşkaymış!

Berlin'de yapılan 1936 olimpiyatları, Alman ırkının gücünü tüm dünyaya gösterilmesi açısında Nazi lideri Adolf Hitler ve Nazi Almanyası içinbüyük bir fırsat olarak görülüyordu.

Ancak, 100 metre koşu yarışmasında, alman atletler Amerika'dan gelen bir çiftçinin oğlu olan siyahi Jesse Owens'a yenilince hayaller suya düştü.
Yarışı tribünden izleyen Hitler'in tribünü derhal terkettiği yazılıp çizildi. Tüm dünya basını bu olayı, "Hitler'in düşüşü" olarak niteledi.
 
Emekli Alman spor muhabiri Siegfried Mischner ise olayın bambaşka olduğunu söylüyor.
Mischner, ertesi gün Owens'ın tüm gazetecileri yanına çağırdığını, kendilerine "Hitler yarışmadan sonra geldi ve beni tebrik etti. El sıkıştık. Fotoğraf bile çektirdik" diyerek fotoğrafı gösterdiğini söyledi.
Nazi liderin Adolf Hitler'in gerçekte 1936 Berlin Olimpiyatları'nda 100 metrede birinci gelerek dört altın madalyasından ilkini alan ve Alman rakibini geçen siyah atlet Jesse Owens ile el sıkıştığını söyledi.

FOTOĞRAFI CÜZDANINDA TAŞIYORDU
Mischner, Owens'ın Hitler stadyumu terk etmeden önce gerçekleşen bu tokalaşmanın fotoğrafını sürekli cüzdanında taşıdığını da söyledi.

Gazetelerin, Hitler'in kendisine yönelik tutumu hakkında 'adil davranmadığını' düşünen Owens, o zaman gazetecilik yapan Minscher'e fotoğrafı göstermiş ve "Bu benim yaşadığım en güzel anlardan biriydi" demiş.

Tokalaşma  şeref tirübünün arkasında gerçekleştiği için dünya basının yakalayamadığını söyleyen Minscher, "Savaş sonrası Almanya genelinde hakim görüş Hitler'in Owens'ı önemsemediği yönündeydi. Bu yüzden fotoğrafı yayınlamamaya karar verdik. Konsensüs Hitler'in Owens ile olan olayda bu şekilde olumsuz resmedilmesi yönündeydi" diyen Minscher, Owens dahil diğer tüm tanıklar öldüğü için bunu doğrulayacak kimse olmadığını belirtiyor.
1980'de 66 yaşında hayatını kaybeden Owens, Berlin'de 100 metrede, uzun atlamada, 200 metrede ve bayrak yarışında dört altın madalya kazandı.



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,939 µs