hayır diyemediği kadın | " /> hayır diyemediği kadın | "/>

En Sıcak Konular

ABD Başkanı'nın hayır diyemediği kadın

11 Ağustos 2009 12:29 tsi
ABD Başkanı'nın hayır diyemediği kadın ABD Başkanı Barack Obama'nın arkasındaki kadının First Lady Michelle Obama olduğunu düşünebilirsiniz. Ama biri daha var ki, O belki Michelle Obama'dan daha fazla Barack Obama'nın yanında. O'nun ismine medayada pek rastlamıyoruz. Ama Valeri Jarrett'in

İngiliz Independent gazetesinin haberine göre, Jarrett, Obama'nın yanından bir saniye ayrılmıyor, her konuda Obama O'na danışıyor ve Jarrett'ın düşünceleri birçok sorunla karşı karşıya olan Obama'nın kararlarında önemli rol oynuyor.

Sözgelimi 25 Ocak 2008'de, Güney Carolina Demokrat Parti önseçiminden bir gün önce, eyalet genelindeki kampanya etkinlikleri nedeniyle yorgun düşen Obama, eyaletteki Afrikalı Amerikalı kız öğrenci kulübü Alfa Kappa Alfa'nın bir etkinliğinde kısa süreliğine katılma davetini geri çeviriyor. Üst düzey danışmanlarından Stacey Brayboy, Anton Gunn ve Rick Wade, 2 binden fazla kolejli Afrikalı Amerikalı genç kadının katılacağı ve 'siyah başkan adayı' konseptine tam olarak uyan bu etkinliğe katılması için Obama'ya dil döküyor. Obama "Beyler, geç oldu ve yoruldum" diye reddediyor.

OBAMA, ONUN SÖZÜNDEN ÇIKMIYOR
Üçlünün başka çaresi kalmıyor ve Obama'nın 'hayır' diyemeyeceği iki kadından birini devreye sokuyorlar: Valerie Jarrett. (Diğer kadın First Lady Michelle Obama) Obamaların uzun yıllardır dostu olan Jarrett, konuyu açtığında Obama, "Anton'a gitmeyeceğimi söyledim" diye öfkelenir. Jarrett son derece sakin bir ses tonuyla "Barack, kazanmak istiyorsun değil mi?" diye sorar. Çatık kaşlı Obama, onaylar. Jarrett, "O halde" der, "Oraya gitmen gerek." Obama susar ve hemen otobüse biner.

Beyaz Saray başkanların arkasındaki 'motive edici' isimlere alışık. Karen Hughes-George W. Bush, Bruce Lindsey-Bill Clinton buna birkaç örnek. Bu liste ömrünün sonuna dek James Madison'a danışmış Thomas Jefferson'a kadar uzuyor.

DÜNYA İLE OBAMA ARASINDAKİ BAĞ...
52 yaşındaki Valerie Jarrett, hükümetler arası ilişkiler ve kamusal işler alanında Obama'nın üst düzey danışmanı ve asistanı. Kabaca meali, Jarrett, Obama'nın dünya ile arasındaki arabulucu.

KARDEŞİM GİBİ...
Obama Beyaz Saray'daki en yakın dostu olan Jarrett için şunları söylüyor: "Valerie benim en eski dostlarımdan biri. Zaman içinde ilişkimiz bir tür kardeşliğe dönüştü... Ona güvenim tam. Hassas konularda benim adıma konuşabilir."

İRAN DOĞUMLU
Afrika kökenli Amerikalı anne babanın çocuğu olarak İran'ın Şiraz kentinde dünyaya gelen Jarrett, pratik zekası ve soğukkanlılığıyla çok sayıda sorunun halledilmesini sağlıyor.
Michell Obama'nın Kasım 2007'de Güney Carolina'da Afrika kökenli Amerikan toplumunun korkularına hitap etmesini uygun olmayacağını düşünen kampanya yetkililerini ikna eden ve Obama'nın ırkla ilgili konuşmasını yapmasını da şiddetle savunan Jarrett'mış.
Seçimden birkaç gün sonra Obama, yardımcılarına Jarrett için "O'nu Beyaz Saray'da istiyorum" demiş.
Obama'nın seçim kampanyasında üst düzeylerde görev almış Afrika kökenli Amerikalılar da Jarrett'ı bir 'kahraman' olarak görüyor ve fikirlerinin ve Jarrett olmasa siyah liderler tarafından dile getirilen meşru kaygılarının ağırlıklı olarak beyaz ağırlıklı üst düzey yetkililer tarafından önemsenmeyeceğini söylüyor.

Gazeteport



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,568 µs