En Sıcak Konular

Erdoğan: Bahçeli o kalitede değil

11 Ağustos 2009 12:30 tsi
Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN BAŞLIKLAR

- Grup toplantımızın hemen başında sizleri sevgiyle selamlıyor, toplantımızın ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

- Önümüzdeki Cuma günü bizler için partimizin 8. kuruluş yıldönümü. Bunu birlikte kutlayacağız. Cuma günü gerçekleştireceğimiz Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda 8 yılın muhasebesini yapacağız.

- Bu kadro 8 yıl gibi bir süreye 10 yılların hizmetini sığdırmıştır. Ülkemiz her alanda çok farklı bir idare anlayışıyla pozitif bir sorun çözme yaklaşımıyla bu döneme gelmiştir. Türkiye öz güvenini tekrar kazanmış, birlik ve beraberlik için yaşamaya devam etmiştir.

- 8 yılda Türkiye demokrasisi çok farklı bir boyut kazandı. Sistem ve siyaset normalleşti. Millet odaklı siyaset anlayışını bunun yanında bütünüyle milletin birbiriyle kucaklaşma anlayışını idrak ettiğimiz böyle bir anlayışla geleceğe yönelik adımları attığımız dönemi yaşadık, yaşıyoruz ve yaşayacağız. Demokrasiyi yüceltmek, devlet millet kaynaşmasını sağlamak hedeflerimiz arasında yer aldı. Bu hedeflerimizi de büyük ölçüde gerçekleştirdik.

- Her türlü engelleme girişimi karşısında nasıl bir demokratik duruş sergilediğimizi aziz milletimiz takdir ediyor. Rotamız milletimizin rotası oldu. Üst üste girdiğimiz 4 seçimden 1. parti olarak çıkmayı başladık. Rehavete kapılmadık.

- Bugünden bakınca geride bıraktığımız dönemin Türkiye'nin demokrasi tarihinde nasıl bir yere geldiğini belki de hakkıyla değerlendirmeyebiliriz. Tarih yazanlar Türkiye'nin demokrasi serüveninde çok farklı bir yere koyacaktır bu 8 yılı.

- Millet egemenliği bundan sonra da vesayet kabul etmeyecek. Milletle egemenlik arasına asla ve asla simsarlar sirayet edemeyecek. Türkiye'nin yeniden çetelerin, mafyanın kıskacına düşmesi asla olmayacak. Gelecek nesiller de temiz siyasetle buna sahip olmanın gayretinde olacaktır.

- Bu parti, bu grup, bu teşkilat, bu hareket tarih yazar, tarihe not düşer. Türkiye sizler sayesinde hiç tecrübe etmediği başarıları tecrübe etmiştir. Bir kez daha her birinize teşekkür ediyorum. Bu harekete gönül vermiş, emek vermiş her bir yol arkadaşıma şahsım, partim ve milletim adına en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Bizden desteğini esirgemeyen aziz milletimize teşekkür ediyorum.

- Daha yapacak çok işimiz var. Daha katedecek uzun bir yolumuz var. Türkiye'yi daha fazla sevince ulaştıracak yeni projelerimiz yeni hedeflerimiz var. Bu millete hayal kırıklığı yaşatmadık, yaşatmayacağız. Milletimizin istikametinden hiç şaşmadık, şaşmayacağız. Yolumuz bahtımız açık ve aydınlık olsun, Allah yardımcımız olsun.

- Geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu yeni başkanını seçti. Meclis Başkanı'mız görevine başladı. Kendisine başarılar diliyorum. Ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kendisinden önce hizmet veren Başkanı'mıza da teşekkür ediyorum.

- TBMM'nin gündeminde milletimizi yakından ilgilendiren tasarılar görüşülecek. Tüm engellemelere göğüs gererek çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Millet adına çıktığımız bu yolda tek bir anımızı bile heba etme hakkına sahip değiliz. Yaz rehavetine rağmen gerek parti olarak gerek hükümet olarak tempomuzu düşürmeden çalışıyoruz.

- 30 Temmuz'da 3. nesil iletişim çağını başlattık. Türkiye'yi iletişim ve tekonolojide yeni bir aşamaya taşıdık. Artık aboneler birbirleriyle sadece sesli olarak değil görüntülü olarak konuşuyorlar. Turizmden eğitime, sağlıktan ulaşıma kadar 3G hayatımızı kararlaştırıyoruz. Türkiye yeni yatırımlar kazandı.

- AK Parti iktidarı olarak bu büyük değişimi kazandırdık. Şimdi hedefimiz 4G. Bunu da inşallah Türkiye ile biz tanıştıracağız. Devrim niteliğindeki düzenlememiz. Kamu hizmetleri yerine getirilirken, yeni belgeler getirildi. Noter onayı zorunluluğuna son verdik. Bunlar kenara atılacka işler değil. Hep bürokrasi diyoruz. Bunlardan halkımız illalah demiyor muydu? Bunların hepsi ortadan kalktı. Devleti de önemli bir yükten kaldırdık. Her yıl ortalama olarak vatandaştan 15 milyon sabıka kaydı, 38 milyon nüfus kayıt örneği isteniyordu. Şimdi TC Kimlik No ile hiçbir ücret ödemeden çözülecek.

- Üzerinde spekülasyon yapılan bir konuyu da söylemek istiyorum. Dün Bakanlar Kurulu'nda aldığımız kararla aylarca şöyle bakıyorsunuz bazı genç gruplar çok ciddi manada kararını vermeden, gençliğimizi hatta halkımızı tahrik etmenin gayretine giriyor. Adap dinlemeden, bu işin sürecini takip etmeden çeşitli yerde ön kesme gibi işler yapıyorlar. YÖK böyle bir talepte bulunur. Kararı verecek merci Bakanlar Kurulu'dur. Üniversite harç noktasındaki katkı paylarını yüzde 8 artırmıştır Bakanlar Kurulu. Talepler yüzde 500 yönünde. Biz öğrencilerimize böyle bir yük yükleyemeyiz. Kredi ve Yurtlar Kurumu da son 6 yıldır maddi durumuna göre burs, katkı kredisi vermiştir. Bundan sonra talep eden her öğrenciye bu burslar ödenecektir. Talep edip de burs alamayan öğrencimiz olmamıştır. Bu olsa olsa adap dışında bir yaklaşımdır. Bu tür davranışta olan gençleri adaba davet ediyorum.

- Biz eğitimi bir numaralı sorunumuz olarak ele almış, kadrolarda en büyük kadroyu eğitime ayırmış iktidarız. 81 vilayetimizde üniversiteler bu dönemde açılmıştır. Böyle bir dönem yaşanırken bunu sabote etmek, yanlış bir biçimde göstermek şık olmuyor. Gençler, sağduyulu olan gençleri anneleri, babaları aldatamayacaksınız. Bunu böyle bilin. 2002'de katkı kredisi alan öğrenci sayısı 405 bin civarında. Geçen sene 480 bin civarına çıktı. 2002'de öğrenim kredisi miktarı 45 liraydı. 2005'ten sonra aylık olarak verdik. Aylık 180 lira ödeme yaptık. Borç noktasında borcu olanların borçlarını yeniden yapılandırdık. Ödeme kolaylığı getirdik. İlköğretimde, ortaöğretimde kitapları verdik, veriyoruz ve vereceğiz. Bunları kimse görmemezlikten gelemez.

- Uluslararası olarak son derece önemli şeyler yaptık. Doğalgaz rezervlerinin 3'te 2'sinin bulunduğu yerde bulunuyoruz. Enerjide lojistik yüz oluşturma noktasında tarihi çalışmalar başladı. Doğalgaz konusunda anlaşmalar yaptık. Türkiye'nin önemini küresel ölçekte anlatan projeler hayata geçiyor. 

Annenin sağcısı solcusu olmaz!

- Türkiye çetelerle savaşmayı daha önce yapsaydı nasıl bir ülkede yaşıyor olurduk?

- Türkiye geçmişte içine kapanmasaydı, aktif bir dış politika izleseydi, bugün nasıl bir Türkiye'de yaşıyor olurduk? Biz bu soruları kendimize sorduk, soracağız.

- Gelecek nesillerin bu soruları sormaması için elimizden geleni yapıyoruz. Eğer Türkiye enerjisini, bütçesini, huzurunu, gencecik fidan gibi delikanlılarını teröre kurban etmeseydi, son 25 yılını çatışmayla, boşaltılan köylerle, heba etmeseydi bugün nerede olurduk?

- Eğer sorun ortaya çıkarken tedbir alınsaydı, çözüme kavuşsaydı, 10 binlerce insanımız hayatını kaybetmeden suhuletle çözülseydi bugün Türkiye nerede olurdu?

- Bu meseleyi herkesin sorgulamasını rica ediyorum. Nerede yanlış yapıldı? Nerede yanlış tavırlar sergilendi?

-  Kardeşliğimizin kopacağına kim nasıl inanma cüretini gösterdi de aramıza nifak tohumları ekme gayretine girdi.

- Kız alıp veren, birbirine akraba olan Türkiyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle birbirine düşman etmek mümkün müdür?
- Horon bizim, Zeybek bizim, Zılgıt bizim. Bizi birbirimizden ayırmak kimin haddine? Bizi düşman eylemek kimin haddine. Türkiye'nin vatandaşlarını ayrı gayrı görmek kimin haddine? Türki, Kürdü, Lazı, Gürcü ve Çerkeziyle herkes bizim kardeşimizdir. Buna kimse gölge düşüremez.

- Yaklaşık 30 yıldır annelerimiz telefonun başında Kaçkar gibi, Erciyes gibi olduğu yere yıkılıp kaldılar

- Evlat acısından daha büyük acı yoktur. Gittiğim bir evde yaşadım. Gözü yaşlı anne anlattı: "Oğlum dün beni aradı. Anne biz yola çıktık dua et şehadeti özlüyorum." diyormuş...  24 sat sonra oğlunun şehit edildiği haberini almış. Göğsünden çıkan emanetleri çıakrdı bana gösterdi o acılı annne, görünce benim de içim sarsıldı.

- Hangi annenin kalbi buna dayanır. Anneliğin ideolojiliği yoktur. Annenin sağcısı, solcusu yoktur. Oğlu her ne sebeple hayatını kaybetmiş olursa olsun burada çok ciddi bir yanlış olduğu ortadadır

- Bu süreçten kimsenin kazançlı çıkmayacağı, kaybedenin anneler olduğu aşikardır

- Şehit anneleri Diyarbakır’da bir araya gelip kucaklaşabiliyor da birilerine bakıyorsunuz bu buluşmadan da rahatsız oluyorlar.

- İçişleri Bakanımız mahiyetinde bir süreç devam ettiriyoruz.

-  Bu ülkenin aydınlarıyla, medya mensuplarıyla, STK’larla görüşmeler yapılsın diyoruz. Bunları Bakan Atalay yürütüyor.

- Dün bakıyorsunuz ana muhalefet ve diğer muhalafet partisine mektup gidiyor ve hemen anında ret cevabı geliyor. Hani bunlar uzlaşmadan yanaydı. Bu meselede çözüm aramayacaksın nerede çözüm arayacaksın..

- 2005'de dile getirdiğimiz düşüncelerle bugün aynı yoldayız...

2013'de sona erecek olan bu projenin adı demokratik açılım projesi olacaktır...

- Bizi adeta "vatan haini" ilan eden Sayın Devlet Bahçeli'ye cevap verecek değilim. 

- Yaklaşan kongre öncesi Bahçeli'nin nasıl bir hezeyan içinde olduğunu inanıyorum ki MHP'liler de anlamış değilim. Kendisi bizim vatan sevgimizi ölçecek kadar ne "kalitedir" ne de "kariyerdedir", böyle bir şey yok



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,948 µs