çok mutlu olacağız | " /> çok mutlu olacağız | "/>

En Sıcak Konular

Sarkisyan, Türkiye'ye giderse çok mutlu olacağız

11 Ağustos 2009 11:44 tsi
Sarkisyan, Türkiye'ye giderse çok mutlu olacağız ABD Dışişleri Müsteşar Yardımcısı ve Minsk Grubu Eşbaşkanı Bryza, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın Ekim ayında “futbol diplomasisi”ni sürdürmek üzere Türkiye’yi ziyaret edeceği umudunu dile getirirken

ABD Dışişleri Müsteşar Yardımcısı ve Minsk Grubu Eşbaşkanı Matt Bryza, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Ekim ayında “futbol diplomasisi”ni sürdürmek üzere Türkiye’yi ziyaret edeceği umudunu dile getirirken, “Cumhurbaşkanı Gül, Erivan’ı ziyaret ettiğinde çok mutlu olduk ve Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Türkiye’ye giderse çok mutlu olacağız” dedi. Buna karşı Bryza, Sarkisyan’a Türkiye’ye gitmesini sağlamak için baskı yapmayacaklarını da söyledi.

Matt Brzya’nın ABD Kongresince finanse edilen Özgür Avrupa Radyosu-Özgürlük Radyosu’nun Ermenice Servisine yaptığı açıklamalarda Sarkisyan’ın “futbol diplomasini”ni sürdürmek üzere Ekim ayında Türkiye’yi ziyaret etmesi umudunu dile getirdi. Ermeni basınına yansıyan açıklamalarda Bryza, son dönemde ABD’nin destek verdiği, Türkiye-Ermenistan diyaloğunun son dönemde adeta durduğunu, ilişkilerin normalleşmesi konusunda eskiye göre daha az iyimser olduğunu da kabul etti.

“İSVİÇRELİ ARABULUCULAR İLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ”
“Umduklarım gerçekleşmedi” ifadesini kullanan Bryza, “Ancak o adımların atılmaması için bir neden yok ve İsviçreli arabulucular ile birlikte, süreci yeniden hareketlendirmek için tarafların neler yapabileceklerini düşünmelerine yardımcı olmak amacıyla çalışıyoruz. Bunun gerçekleşeceği yönünde biraz umudum var ancak ne kadar çabuk olacağını veya neler üzerinde mutabakat sağlanabileceği konusunda bir tahminde bulunamam” şeklinde konuştu.

Matt Bryza, Sarkisyan’ın Türkiye ziyaretinin gerçekleşmesi halinde ABD için “çok iyi bir haber olur çünkü dostlarımızın biraraya geldiği anlamına gelir” derken “Cumhurbaşkanı Gül, Erivan’ı ziyaret ettiğinde çok mutlu olduk ve Cumhurbaşkanı Sarkisyan da, Türkiye’ye giderse çok mutlu olacağız” ifadelerini kullandı.

Serj Sarkisyan, bir süre önce Türkiye’nin, Ermenistans ile sınırı açma yönünde “reel adımlar” atmaması halinde Ekim’de iki ulusal takımlar arasında yapılacak maç için Türkiye’yi gitmeyeceğini bildirmişti.

“BASKI YAPMAYIZ”
Buna karşı Bryza, Washington’un Sarkisyan’a, Gül’ün davetini kabul etmesi için baskı yapmayacağını vurgularken de “Bir şeyler olması yönündeki arzumuzun baskı ile karıştırılmaması çok önemli” dedikten sonra Ermenistan’ta ABD’nin Ermenistan’ı baskı yaptığı yönündeki “tümüyle saçma” suçlamaların yapıldığını da sözlerine ekledi.

Zaman



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,354 µs